Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

Eurokinissi

Eurokinissi

Εντονες αποδοκιμασίες σε Ραγκούση

Κασσελάκης: Εκλογές 10 Μαρτίου– Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας Γεροβασίλη, κατά την οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε: «Καλωσορίζω την κ. Γεροβασίλη σε έναν όμορφο αγώνα».

 

Γεροβασίλη: Μικροεπεισόδια για την υποψηφιότητά της - «Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη και πάντα έβαζα πλάτη»

Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από όλους εμάς, υπογράμμισε

 

Ολες οι εξελίξεις:

Υποψήφια πρόεδρος

«Μακάρι να μην χρειαζόταν, αλλά όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου: Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης μου», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του κόμματος. «Το δίλημμα μας είναι υπαρξιακό, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε.

Γεροβασίλη: Καθοριστικός ο ρόλος του προέδρου
Ρόλος του προέδρου είναι να ενώνει, όχι να απείλει. Πάνω από όλα να μεγαλώνει το κόμμα, να προσθέτει δυνάμεις όχι να αφαιρεί. 

Γεροβασίλη: Υποστηρίζω πάντα την καινοτομία, όχι όμως προχειρότητες που τροφοδοτούν εσωστρέφεια στο όνομα τάχα των μελών του κόμματος
Ο κόσμος ήρθε στο συνέδριο με αγωνίες, θέσεις, προτάσεις. Δεν αφιέρωσαν οι σύνεδροι το σαββατοκύριακο σε κάποιον, είναι ενεργοί πολίτες της αριστεράς οι σύνεδροι μας. Είναι σημαντική η αλήθεια και η εμπιστοσύνη, με μια λέξη το λέγαμε συντροφικότητα. Να λέμε τη έξη σύντροφος/συντρόφισσα και να το εννοούμε.

 

Γεμίζει η αρένα του Tae Kwon Do - Σε αναμονή για την ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη

Δίπλα στην Όλγα Γεροβασίλη κάθεται η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Στέργιος Καλπάκης

«Συντάσσομαι με αυτό που οι περισσότεροι είπαν – οι ομιλητές που μετέφεραν την αγωνία, όχι για το πώς θα διαμορφωθούν οι εσωτερικοί μας συσχετισμοί, αλλά για το πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στην κοινωνία και την πολιτική», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Νίκος Παππάς. 

«Θα επιτείνουμε την αγωνία ή θα δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας συσπείρωσης και μάχης; Θα καταναλώσουμε τις 50 από τις 100 μέρες μέχρι τις εκλογές σε ζητήματα δικά μας;», διερωτήθηκε. 

 «Σε αυτή την αίθουσα δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Και κανένας από αυτούς που την εκφράζει δεν θέλει το κακό του κόμματος», τόνισε. 

«Ολοι και όλες θα θέλαμε να ακούσουμε την άποψη του Αλέξη Τσίπρα από αυτό εδώ το βήμα», ανέφερε στη συνέχεια. «Ο Στέφανος δεν ζήτησε λευκή επιταγή. Λευκή επιταγή δεν λαμβάνει κανείς. Οταν, λοιπόν, θέτουμε τον εαυτό μας στην κρίση των μελών, απαιτούμε από τον εαυτό μας τη λογοδοσία. Ο Στέφανος έχει τον πρώτο λόγο για να λύσουμε τα προβλήματα και να κόψουμε τον βήχα του Μητσοτάκη.
«Με την Όλγα έχουμε πορευτεί πολλά χρόνια μαζί. Είναι ένα πρόσωπο που κοσμεί την παράταξή μας. Πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο σε αυτή τη μάχη», είπε για την Ολγα Γεροβασίλη. 

Πρότεινε στο τέλος της ομιλίας του: «1ον) να ανασυγκροτηθεί από Δευτέρα ένα Εκτελεστικό Γραφείο που θα πάει τις εκλογές στην επόμενη μάχη, 2ον) με ευθύνη του Εκτελεστικού Γραφείου να έρθουν προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος, 3ον) οι αλλαγές αυτές να μπουν στην κρίση του κόμματος, 4ον) να ξεκινήσει από Δευτέρα η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές».

Κανένας και καμία δεν μπορεί να «κοντύνει» τον Τσίπρα λέει η Σβίγκου
Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα όσα έκανε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας τη στήριξη της στο πρόσωπο του.

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την παρέμβαση Τσίπρα, λέει η Σβίγκου
Λέει τα πράγματα με το όνομα τους ο Τσίπρας, λέει η γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένταση μεταξύ Κώστα Αρβανίτη και Πέτρου Παππά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στο βήμα τώρα ο νεαρότερος σύνεδρος, είναι μαθητής σχολείου
Ο Γιάννης Βασιλείου ανήκει στο μαθητικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Υπογραφές

Κίνηση συλλογής υπογραφών, με σκοπό τη ματαίωση των εκλογών για την εκλογή νέου προέδρου, βρίσκεται σε εξέλιξη από το χθες το βράδυ, ανατρέποντας άρδην την μέχρι τώρα συζήτηση στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα κατέθεσε επισήμως από το βήμα του Συνεδρίου ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «σαν βουλευτής Επικρατείας καταθέτω πρόταση προς το συνέδριο και ανοιχτή συνυπογραφή απ' όσους θέλουν να σταματήσουν οι διαδικασίες της εκλογής του προέδρου».

«Σε όποιον αρέσει, ακόμα και αν δεν αρέσει στον σύντροφο Κασσελάκη, ζητώ από το συνέδριο να σταματήσει η διαδικασία, να εκλέξει κεντρική επιτροπή, να εκλέξει όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος» σημείωσε.

Νωρίτερα, υπέρ της ακύρωσης των εκλογών είχε ταχθεί, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία». 

Υπέρ...

Υπέρ της ακύρωσης των εκλογών για την προεδρία εμφανίστηκαν από το βήμα του 4ου Συνεδρίου και η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα, αλλά και η πρώην βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, που ανήκει στους «Νεοπροεδρικούς», δηλαδή τα στελέχη που υποστηρίζουν τον σημερινό πρόεδρο. Στο ίδιο μήκος κύματος, κυμαίνονται και ενδιάμεσα στελέχη με αναφορά στον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ υπέρ της ακύρωσης των εκλογών τοποθετήθηκε στην ομιλία του και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας, σταθερός συνομιλητής του κ. Παππά.

 

Γεύμα Αλαβάνου - Λαφαζάνη στα Ιλίσια
Οι δυο πολιτικοί βρίσκονται σε γνωστό μαγειρείο της περιοχής - Απόλαυσαν μεζέδες κι έκατσαν μαζί με φίλους. Άγνωστο όμως αν... στο μενού ήταν και οι ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα που και οι δύο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετείχαν.

Δεν έχουμε λόγο να πάμε σε εκλογές», λέει ο Στέλιος Παππάς
Να καλέσει όλους ο Κασσελάκης και να συστρατευθούν για τις ευρωεκλογές προτρέπει το μέλος του κόμματος

Στο βήμα τώρα ο Στέλιος Παππάς
«Έχουν βγει τα ξίφη» είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «να μην πάμε σε πόλεμο τονίζει».

Σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής υπογραφών για ματαίωση των εκλογών


Οι σύνεδροι σηκώνονται όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Αρβανίτη μετά την αναφορά του στη μητέρα θύματος των Τεμπών
Ο Κώστας Αρβανίτης εισέπραξε ένα θερμό χειροκρότημα από τους συνέδρους. «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, venceremos!» είπε ο ευρωβουλευτής κάνοντας το σήμερα της νίκης.

«Δεν είμαστε τσόντα σε μια σοσιαλδημοκρατική σούπα» λέει ο Αρβανίτης

Μήνυμα Αρβανίτη σε Ραγκούση: «Όποιος θέλει κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη»

«Πολύ καλή η πολιτική ομιλία του Κασσελάκη», λέει ο Αρβανίτης


«Όχι σε προσωπικές ατζέντες» λέει ο Αρβανίτης προς τον Πέτρο Παππά
Είχαν μικρή αντιπαράθεση με τον βουλευτή την ώρα που ο κ. Αρβανίτης είναι στο βήμα του συνεδρίου

Ο Κώστας Αρβανίτης στο βήμα
Ο ευρωβουλευτής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Βρισκόμαστε προ των πυλών μεγάλης εσωστρέφειας, λέει ο Πέτρος Παππάς
Συρόμαστε πάλι σε μια εκλογική διαδικασία μόλις λίγους μήνες πριν τις τελευταίες κάλπες, λέει ο βουλευτής που ανήκει στο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη. Άσκει κριτική σε όσους είναι αντίθετοι με την πολιτικη του Στέφανου Κασσελάκη. Με πόνο ψυχής διαπιστώνω ότι το συνέδριο αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο του ΣΥΡΙΖΑ, έχω όμως την ελπίδα ότι θα είναι το τελευταίο συνέδριο με τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουμε.

Ο βουλευτής Πέτρος Παππάς τώρα στο βήμα του συνεδρίου
«Εδώ είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι» λέει σύνεδρος προς τον Κασσελάκη
Κριτική συνέδρου σε Κασσελάκη για την φράση του προέδρου «βρείτε μου αντίπαλο». «Εδώ είμαστε σύντροφοι, συνυποψήφιοι. Όχι αντίπαλοι».

Να μην πάμε σε εκλογές ζητάει η Ελένη Αυλωνίτου από το βήμα του συνεδρίου
Ο Όθων Ηλιόπουλος λέει να σταματήσει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου
Να εκλέξει νέα κεντρική επιτροπή το κόμμα, να μη γίνουν οι εκλογές ζητάει ο βουλευτής Επικρατείας, αν και όπως εξηγεί θέλει ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης.

Όθων Ηλιόπουλος: Να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών
Καταθέτω πρόσταση να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου, δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος

Γιουχαΐσματα στην ομιλία Ραγκούση

Ηλιόπουλος: «Λένε όλοι ότι δεν έχουμε πολιτικές διαφωνίες, ε τι στο διάολο έχουμε;»
Υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζεται ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρισκόμαστε σε τροχιά σύγκρουσης και δεν θυμόμαστε από που ξεκίνησε. Το πρόβλημα Ισραήλ - Παλαιστίνη θα μοιάζει μικρό μπροστά στον ΣΥΡΙΖΑ».


Το προεδρείο προσπαθεί να επαναφέρει σε τάξη τους συνέδρους που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Ραγκούση
Σεβαστείτε τον ομιλητή τονίζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Είμαστε δημοκρατικό κόμμα λέει ο Γιάννης Βουλγαράκης από το προεδρείο, σεβαστείτε τους δημοσιογράφους και τις ξένες αντιπροσωπείες.

Γιουχαΐσματα στην ομιλία Ραγκούση
Η τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση άναψε «φωτιές» στην αίθουσα, με πολλούς συνέδρους να προχωρούν σε γιουχαΐσματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση από το προεδρείο.

Οι αποδοκιμασίες έγιναν μετά τη φράση του Γιάννη Ραγκούση: «Όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι έκαναν καλό οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από αλλοδαπή εταιρεία στο εξωτερικό πιστέψτε το». Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσπαθησε να επαναφέρει την τάξη, ενώ στη συνέχεια υπήρξε και παρέμβαση του Παναγιώτη Ρήγα.

Γιουχαρίσματα στον Γιάννη Ραγκούση ύστερα από την αναφορά του για την εταιρεία του Κασσελάκη

Ραγκούσης: «Στροφή στην κεντροαριστερά» - Αιχμές κατά Κασσελάκη
«Η ιδέα στροφή νέα μεγάλη κεντροαριστερά είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ένα πλειοψηφικό κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης στην τοποθέτηση του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ασκεί κριτική στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη αφήνοντας αιχμές. «Η επιστολή του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα blame game, η μετάθεση ευθυνών φάνηκε και από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη», υποστηρίζει ο κ. Ραγκούσης.

Οι επόμενοι τρεις μήνες θα δείξουν την επόμενη τριετία, τονίζει.

 

Νωρίτερα:

Το ερώτημα εάν θα πρέπει να πάει ξανά σε εκλογή αρχηγού ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, κυριαρχεί στις τοποθετήσεις των συνέδρων αλλά και στις συζητήσεις στα πηγαδάκια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι «δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από την βάση», απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο.

 

Αυτό είναι το ψήφισμα για να μην γίνουν οι εκλογές
«Ως ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζοντας

την ταλαιπωρία και την κούραση που έχουν υποστεί τα μέλη μας από τις αλλεπάλληλες διαδικασίες και τις αποχωρήσεις μελών μας και τη σημαντική εργασία που έχει γίνει για την ανασυγκρότηση των οργανώσεών, η οποία εξελίσσεται με στόχο να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Αλλά πάνω από όλα γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μας μπροστά στη μάχη, πραγματική μάχη, των ευρωεκλογών που θα καθορίσει εν πολλοίς το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 
Θεωρούμε ότι

Ο Πρόεδρος και τα Οργανα κάθε βαθμού έχουν την απόλυτη υποχρέωση να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωεκλογές συντεταγμένα και αποφασιστικά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε εσωστρεφή διαδικασία που θα πλήξει περαιτέρω την αξιοπιστία μας, και, στη συνέχεια, με άνεση χρόνου, να προχωρήσουμε στην αναγκαία οργανωτική και καταστατική αναδιοργάνωση του κόμματος που θα του επιτρέψει να παίξει τον ρόλο που όλες και όλοι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Ως εκ τούτου

Ζητάμε από το Σώμα του Συνεδρίου να καταψηφίσει οποιαδήποτε διαδικασία για εκλογή Προέδρου».

Το «όχι» από Κασσελάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών.

Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: «Πρόεδρε, θα υπογράψεις;» και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: «Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια». Νωρίτερα πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν ότι «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι από το πρωί υπήρχε η πληροφορία ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν ουδέτερη στάση έχουν αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να μην γίνουν εκλογές για εκλογή νέου προέδρου και να εκτονωθεί η κρίση των τελευταίων ωρών.  Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανεβαίνουν το βήμα εκφράζουν την αγωνία τους ότι μία νέα εσωκομματική διαδικασία οδηγεί σε νέα εσωστρέφεια ενώ βλέπουν και τον εφιάλτη μίας νέας διάσπασης να διαμορφώνεται όλο και πιο έντονα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και όλα θα αποφασιστούν αύριο το μεσημέρι από τους συνέδρους. Πάντως, το ενδεχόμενο να αποφασιστεί να μην γίνουν νέες εκλογές θα θεωρηθεί ως ένα είδος άδειασμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί με το συγκεκριμένο σώμα συνέδρων.

Ωστόσο και μετά τις ζυμώσεις της χθεσινής ημέρας στο Συνέδριο τείνει να σχηματοποιηθεί μία πρόταση από κάποια στελέχη σύμφωνα με την οποία η εκλογή αρχηγού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει να μεταφερθεί για μετά τις ευρωεκλογές.

Στην πρόταση αυτή πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφεραν «η απάντηση είναι: καθαρές λύσεις» και εξηγούσαν ότι αυτό σημαίνει προσφυγή στην βάση του κόμματος για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Στο πλαίσιο αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη και των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Εν τω μεταξύ η σημερινή διαδικασία συνεχίζεται με τοποθετήσεις συνέδρων.

Κυριακή Μάλαμα: Τέρμα πια στην εσωστρέφεια και την πολιτική υπονόμευση

Σκληρή κριτική σε όσους συντηρούν την εσωστρέφεια και σε όσους αμφισβητούν την εκλογή αρχηγού άσκησε η βουλευτής Κυριακή Μάλαμα.

Στην τοποθέτησή της ανέφερε: «Στο Συνέδριο που είναι κρίσιμο θα αναμετρηθούμε με τον ίσκιο μας, θα πρέπει να βγούμε στην παραγωγή πολιτικής πρότασης, να τελειώνουμε με τον αρχηγισμό που κρύβουμε μέσα μας και να μιλήσουμε με τους πολίτες. Χθες το Συνέδριο ήταν γεμάτο με άδειες καρέκλες. Κουράστηκαν τα μέλη με τους ανταγωνισμούς για την επιρροή στα όργανα, κουράστηκαν να φτιάχνουν κόμματα και κομματάκια. Εκλέξαμε πρόεδρο στην βάση του καταστατικού που εμείς ψηφίσαμε. Οι παλιοί σύντροφοι που έχασαν ενώ είχαν ψηφίσει το καταστατικό και ενώ δεν είχαν αμφισβητήσει την διαδικασία, έφυγαν χωρίς να αποδεχθούν την απόφαση των μελών, προβάλλοντας ότι διαφυλάσσουν τις καρέκλες της ιδεολογικής τους καθαρότητας. Μας απογοήτευσαν μας εξέθεσαν αλλά θα κριθούν όπως θα κριθούμε όλοι μας. Τώρα σηκώθηκαν πάλι οι σημαίες της κομματικής ορθοδοξίας από κάποιους γιατί τους ενόχλησε το ερωτηματολόγιο. Δεν δεχόμαστε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κόμματος; Είναι τα στελέχη που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλα ή για να βρουν μία φαρδιά καρέκλα που να χωρά την φιλοδοξία τους». Η κ. Μάλαμα έκανε λόγο για «πολιτική δολιοφθορά στον ΣΥΡΙΖΑ» για να φέρει χαμηλά ποσοστά και πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράψει χαμηλά ποσοστά θα είναι αποτέλεσμα της εσωστρέφειας. Ρώτησε μάλιστα εάν εκείνοι που δεν έχουν απολογηθεί για τα χαμηλά ποσοστά των δημοτικών εκλογών ζητούν τώρα ευθύνη για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά.

Χαρά Καφαντάρη: Το συνέδριο μας αφορά την κοινωνία, το έχουμε καταλάβει;

«'Αλλη μια εσωκομματική διαδικασία θα βοηθήσει την πορεία του κόμματος μας για επιστροφή σε κυβερνητική τροχιά;», σχολίασε η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, τονίζοντας ότι «πρέπει να βγούμε από το συνέδριο μας με ενιαίο ομογενοποιημένο πολιτικό λόγο, να υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση του κόμματός μας σήμερα». «Όλοι μαζί συντεταγμένα να δουλέψουμε για πολιτικές διεξόδους από την γκρίζα πραγματικότητα της κυβέρνησης», πρόσθεσε. Σημείωσε ότι «το συνέδριο μας πραγματικά είναι η τελευταία ευκαιρία για διατύπωση ουσιαστικής πρότασης διεξόδου που βιώνουμε και βιώνει η κοινωνία». «Ο κόσμος λέει: ‘γιατί μεταξύ σας τρώγεστε; Για τις καρέκλες;' Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα», σχολίασε. «Είμαστε ένα κόμμα που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, είμαστε ένα κόμμα που θέλουμε να ξανακυβερνήσουμε. Το συνέδριο μας αφορά την κοινωνία. Το έχουμε καταλάβει;», είπε. «Βάζουμε το εγώ πάνω από το εμείς, έλλειψη συντροφικότητας και συλλογικότητας δυστυχώς χαρακτηρίζουν πολλούς από μας», «κάποια στιγμή να ακούγεται η φωνή της βάσης, να δημιουργήσουμε τους διαύλους επικοινωνίας ώστε αδιαμεσολάβητα να ακούγεται η βάση κάτι που προσπαθεί ο πρόεδρος μας, Στέφανος Κασσελάκης», ανέφερε.

 

Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης φέρεται αποφασισμένος να πάει σε εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε γνωστό σε πηγαδάκι με συνέδρους το μεσημέρι του Σαββάτου (24/02/2024).

Στο βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Αυγή στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας με συνέδρους που του ζητούσαν να μην πάει σε εκλογές, είπε πως «όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις