Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κατάληψης η φοιτήτρια με μηνιγγίτιδα- «Ψάχνουμε τους φοιτητές που ήρθαν σε επαφή μαζί της»- Είναι διασωληνωμένη

Πάτρα: Κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κατάλ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα μέτρα που τηρήθηκαν

Σοβαρή είναι η κατάσταση της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Πατρών που όπως έγραψε χθες το thebest.gr διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου.

Η φοιτήτρια που σπουδάζει στο Μαθηματικό  αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία χθες καθώς βρισκόταν στο χώρο του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε συνέλευση σχετικά με τις καταλήψεις.

Όπως αναφέρει η  Λένα Αλμπάνη μιλώντας στο thebest.gr που χειρίζεται το θέμα ως αρμόδια αντιπρύτανης, «ενημερωθήκαμε από τον κ. Μάρκο Μαραγκό, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Ρίου και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών. Το παιδί βρισκόταν στο χώρο της κατάληψης όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και σχεδόν λιποθύμησε. Οι συμφοιτητές της ανησύχησαν, κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι ήταν κρούσμα μηνιγγίτιδας όμως ήταν ήδη βαριά η κατάσταση, διασωλήνωθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Το Πανεπιστήμιο από την μεριά του έκανε απολύμανση σε όλους τους χώρους του κτιρίου. Αν και δεν χρειαζόταν, καθώς ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν μένει στο περιβάλλον πάνω από τέσσερις ώρες, το κτίριο παραμένει κλειστό για σήμερα. Ενημερώθηκε η Δημόσια Υγεία και ο ΕΟΔΥ για να δούμε ποιοι ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια. Είναι δύσκολο αυτό όταν μιλάμε για κατάληψη, να ξέρουμε ποιος κόσμος βρέθηκε εκεί. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη φοιτήτρια που τη συνόδευσε στο νοσοκομείο και βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε για να γίνει η ανίχνευση των επαφών καθώς πρέπει να πάρουν κάποιο φάρμακο».

Όπως τονίζει η κα Αλμπάνη «δεν πρέπει να υπάρχει πανικός. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος μεταδίδεται με την άμεση επαφή, κρούσματα μπορεί να είναι όσοι ήταν μπροστά και δίπλα ή πίσω από τη φοιτήτρια. Ψάχνουμε λοιπόν ποιοι ήρθαν πολύ κοντά με τη φοιτήτρια. Είναι δύσκολο και κατά βάση γίνεται μέσω επικοινωνιών που έχουν οι φοιτητές μεταξύ τους. Δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιήσουμε το όνομα της φοιτήτριας λόγω προσωπικών δεδομένων ωστόσο έχουμε συνεννοηθεί με τον πρόεδρο του Τμήματος να βγει ανακοίνωση που θα ενημερώνει όσους βρέθηκαν στο χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση.

Η αγωνία μας είναι να βρεθούν οι φοιτητές της κατάληψης. Δε μπορεί να πάρει φάρμακο οποιοσδήποτε μόνο επειδή βρέθηκε στον ίδιο χώρο. Το μικρόβιο αναπτύσσεται όπου υπάρχουν κλειστοί χώροι και συγχρωτισμός. Το Πανεπιστήμιο έλαβε όλα τα μέτρα η ανησυχία μας είναι η εξέλιξη της υγείας της φοιτήτριας γιατί η κατάσταση είναι σοβαρή».

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγο καιρό ένα ακόμα κρούσμα είχε εντοπιστεί σε φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών. Και τότε το Πανεπιστήμιο προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις