Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Σκέψεις για παραμονή στο Σύνταγμα - Πώς θα φύγουν τα τρακτέρ από την Αθήνα

Αγρότες: Σκέψεις για παραμονή στο Σύνταγ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στην πλατεία Συντάγματος παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι έφτασαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

Στην πρωτεύουσα έφτασαν πάνω από 8.000 αγρότες τους οποίους τους συνόδευαν περισσότερα από 150 τρακτέρ.

«Πλημμυρισμένο» από τρακτέρ το Σύνταγμα: Μαζική η συμμετοχή αγροτών

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται κανονικά αλλά με δυσκολία λόγω κίνησης, εκτός από τις οδούς Αμαλίας και Όθωνος που είναι κλειστές.

Πώς θα φύγουν τα τρακτέρ από την Αθήνα
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι αγρότες αναμένεται να αποχωρήσουν από το κέντρο της Αθήνας μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, καθώς υπάρχουν ορισμένοι που ζητούν να παραμείνουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα μέχρι να απαντηθούν τα αιτήματά τους.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί η αποχώρηση των τρακτέρ θα ακολουθηθεί περίπου το ίδιο δρομολόγιο που έκαναν για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι από την πλατεία Συντάγματος θα κινηθούν στην οδό Πανεπιστημίου, θα καταλήξουν στην πλατεία Ομόνοιας και στη συνέχεια στη Λεωφόρο Αθηνών. Ακολούθως τα οχήματα θα βγουν στη Λεωφόρο Κηφισού και από εκεί θα συνεχίσουν στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας με προορισμό τις περιοχές τους.

Τι ζητούν οι αγρότες

Στο συλλαλητήριο το οποίο ολοκληρώθηκε την Τρίτη, συμμετείχαν περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία. 

Ζήτησαν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρέλαιου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί μιας και η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Μιλώντας για το αγροτικό ρεύμα θέλουν όπως είπαν η τιμή κιλοβατώρας να πέσει τα 7 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, δεν αρκούν.

Την Πέμπτη το κρίνεται το μέλλον των μπλόκων

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί θα συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Ντάνιελ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις