Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες:΄Εφτασαν στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ- Ποιοι δρόμοι κλείνουν- ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΕΛΑΣ προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασαν πριν από λίγο τα πρώτα τρακτέρ ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30.

Παράλληλα η ΕΛΑΣ προχωράει σε πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας καθώς σιγά σιγά αρχίζουν να καταφθάνουν και άλλα τρακτέρ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

 Στις 17:30 θα συγκεντρωθούν στη πλατεία Ομονοίας και στις 18:30 θα ξεκινήσουν τη πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από εξήντα λεωφορεία. Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία - Τρόλεϊ).

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν είναι οι εξής:

- Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

- Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

- Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις