Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ομόφυλα ζευγάρια: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή- LIVE

 Ομόφυλα ζευγάρια: Σήμερα η κρίσιμη ψηφο...

Στις 13:00 θα μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να κλείνει ο πρωθυπουργός.

Σε Πειραιώς και Μαξίμου, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι θετικές ψήφοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τελικά θα κυμανθούν από 100 έως 110.

Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα – δημόσια την πρόθεση τους να καταψηφίσουν έχουν εκφράσει και οι: Μίλτος Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το “μασάζ” συνεχίζεται…
Σύμφωνα με πληροφορίες, το “μασάζ” συνεχίστηκε και χθες, σε μία προσπάθεια να περιοριστούν οι ενστάσεις.

Πλην του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα απέχει, ότι δεν θα προσέλθει στη ψηφοφορία ανακοίνωσε και ο Θάνος Πλεύρης, εξηγώντας ότι δεν θέλει να δημιουργήσει πολιτικό θέμα καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Στην αποχή αναμένεται να κινηθούν και οι: Άγγελος Συρίγος, Στέλιος Πέτσας, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Γεωργαντάς, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιάνος, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος, Δημήτρης Καλογερόπουλος και Κώστας Κεφαλογιάννης.

Οι διαφωνούντες υφυπουργοί και οι… “μυστικοπαθείς”
Σε επίπεδο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, στους διαφωνούντες καταγράφονται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας, η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Κλειστά κρατούσαν τα χαρτιά τους ως χθες για το πως θα εκφράσουν τη διαφωνία τους (με αποχή ή καταψήφιση) οι: Γιώργος Βλάχος, Χρήστος Μπουκώρος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Θανάσης Καββαδάς, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιώργος Στέλιου, Λάκης Βασιλειάδη, Μάνος Κόνσολας και ο Γιώργος Καρασμάνης.

 

Αναταράξεις και στον… προοδευτικό χώρο
Το νομοσχέδιο όμως δεν δημιουργεί αναταράξεις μόνο μέσα στη Ν.Δ.. Επιφυλάξεις, έχουν εκφραστεί και μέσα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη περισσότερες οι ενστάσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς απέναντι στο νομοσχέδιο υπολογίζεται ότι βρίσκεται το ένα τρίτο των βουλευτών του (βλέπε: Ευαγγελία Λιακούλη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Απόστολο Πάνα, Χριστίνα Στάρακα, Ανδρέα Πουλά, Τάσο Νικολαϊδη, Κατερίνα Καζάνη, Ελένη Βατσινά, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, Σταύρο Μιχαϊλίδη και τους δύο μειονοτικούς βουλευτές, Αχμέτ Ιλχάν και Μπαράν Μπουλχάν).

Το νομοσχέδιο υπερψηφίζει και η Νέα Αριστερά – όπου και εκεί υπάρχουν ενστάσεις από τους δύο μειονοτικούς βουλευτές της Θράκης Χουσεϊν Ζεϊμπεκ και Οζγκιούρ Φερχάτ – όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Καταψηφίζουν τέσσερα κόμματα
Κάθετα κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, με τα δύο τελευταία κόμματα από κοινού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν καταθέσει αιτήματα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, οι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

Νόμος του κράτους με… ευρεία συναίνεση
Έτσι, σύμφωνα με την… αριθμητική, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις κεντρικά των κομμάτων και μεμονωμένα, των βουλευτών, εκτιμάται ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα γίνει νόμος του κράτους με την θετική ψήφο 170 – 175 βουλευτών.

 Πρωτοφανής παρέμβαση Αρχιεπισκόπου: Ζητά ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις