Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γλυφάδα: «Υπάρχει κάτι βαθύτερο για το κίνητρο του δράστη»

Γλυφάδα: «Υπάρχει κάτι βαθύτερο για το κ...

«Αυτό που συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους» - Ξεσπά η κόρη του καπετάνιου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την τριπλή δολοφονία στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, με τα βασικό ερώτημα να είναι ποιος ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του 76χρονου Αιγύπτιου ο οποίος σκότωσε δύο μέλη της οικογένειας για την οποία εργαζόταν επί 35 χρόνια και έναν εργαζόμενο που προσπάθησε να τον σταματήσει, πριν βάλει τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα.

«Έγινε κάτι βαθύτερο»

Αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ως κίνητρο είναι πως ο 76χρονος ήθελε να εκδικηθεί για την απόλυσή του η οποία επήλθε μετά από τόσα χρόνια εμπιστοσύνης, ενώ έπρεπε να φύγει και από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια. Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης ανέφερε πως «δεν θεωρούμε το κίνητρο εργατικό», εκτιμώντας πως «έγινε κάτι βαθύτερο».

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

 

«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης. Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους Πεταλιούς. Είχε και ένα σπίτι στη Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», πρόσθεσε.

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», εκτίμησε ο κ. Ξηραδάκης.

Ξεσπά η κόρη του καπετάνιου που δολοφονήθηκε

Ο δράστης φαίνεται πως είχε προετοιμάσει το έγκλημα με στόχο την αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής, Αντώνη Βλασσάκη και γαμπρό του πρώτου θύματος. Ωστόσο, αφαίρεσε και τη ζωή ενός καπετάνιου εργαζομένου ο οποίος εκτιμάται πως προσπάθησε να στον σταματήσει, με την οικογένειά του να θρηνεί.

Ο Ηλίας Κουκουλάρης φαίνεται πως προσπάθησε να προστατεύσει την Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της ζητώντας από τον δράστη να αφήσει το όπλο. Ως αποτέλεσμα ο δράστης τον πυροβόλησε και έπεσε νεκρός και εκείνος.

Η κόρη του θύματος μίλησε στον ΑΝΤ1 συγκλονίζοντας με τα λόγια της:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη ώρα για εμάς. Δυστυχώς, είμαστε συγκλονισμένοι. Η μητέρα μου, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι γαμπροί. Αυτό το πράγμα που μας συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος. Οι άνθρωποι όμως πως έχουμε καταντήσει, χειρότεροι από ζώα. Σκοτώνουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Το θέμα είναι γιατί έχουμε πάει εκεί. Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ποτέ ούτε ένα κουνούπι», είπε αρχικά η κόρη του.

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις