Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα με το βλέμμα στην συνάντηση με Μητσοτάκη

Αγρότες: Παραμένουν στα μπλόκα με το βλέ...

Μετά τη συνάντηση με το πρωθυπουργό οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους

Με το βλέμμα στραμμένο στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και πραγματοποιούν συμβολικές διαμαρτυρίες, διαμηνύοντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και ότι προτίθενται να κάνουν «απόβαση» με τα τρακτέρ στην Αθήνα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα. Έξω από την Καρδίτσα οι αγρότες έχυσαν γάλα πάνω σε ζωοτροφές, διαμαρτυρόμενοι για το κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων τους.

«Απαιτούμε άμεση λύση, δεν προσερχόμαστε στον διάλογο για φωτογραφία με τον πρωθυπουργό και καφέ», ανέφερε αγρότης. Συμβολική συγκέντρωση έκαναν και στο τελωνείο των Ευζώνων. Μετά τη συνάντηση με το πρωθυπουργό οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Μπήκαν τα τρακτέρ στα Τρίκαλα
Μεγαλειώδης «παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στα Τρίκαλα.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο ΟΑΕΔ και από εκεί δια των οδών Καλαμπάκας και Στρατηγού Σαράφη έφτασαν στο κέντρο των Τρικάλων, πριν αποχωρήσουν για τα μπλόκα τους και πάλι.

Και οι αγρότες των Τρικάλων αναμένουν με αγωνία την συνάντηση της Τρίτης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ελπίζοντας σε λύσεις, δηλώνοντάς τους παράλληλα την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους αν δεν ικανοποιηθούν.

Έκλεισαν τον κόμβο των Μαλγάρων
Στα Μάλγαρα οι συγκεντρωμένοι αγρότες προχώρησαν λίγο μετά τις 19.00 σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη για περίπου 15 λεπτά, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν εφησυχάζουν και διεκδικούν τα δικαιώματα του κλάδου χωρίς να παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Νωρίτερα, ο Κώστας Ανεστίδης, αγρότης από τα Μάλγαρα, ανέφερε στο Τhesstoday.gr πως «μετά την αυριανή συνάντηση, τα μπλόκα θα συνεδριάσουν, ώστε να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας».

Άχυρα, φωτιές και λάστιχα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Άχυρα, φωτιές και λάστιχα έχουν τοποθετήσει οι αγρότες έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου από χθες το μεσημέρι έχει εγκατασταθεί το «μπλόκο» των Κοίλων.

Οι αγρότες φέρονται διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναμένοντας και την συνάντηση αντιπροσωπείας με τον πρωθυπουργό, στην οποία, ωστόσο, δεν συμπεριέλαβαν κανέναν από τη Δυτική Μακεδονία

Στη ΖΕΠ έφτασε νωρίτερα και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο πιθανότατα κλήθηκε από την Περιφέρεια, για να σβήσει τη φωτιά σε άχυρα, που είχαν ανάψει οι αγρότες.

Πέταξαν άχυρα κι έχυσαν γάλα στη Σπάρτη
Κινητοποιήσεων συνέχεια και για τους αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι σήμερα έδωσαν δυναμικό «παρών» στη Σπάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκαν στην είσοδο της πόλης και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, όπου πέταξαν άχυρα κι έχυσαν γάλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, στο πέρασμα τους στο κέντρο της Σπάρτης, δημιουργήθηκε ένταση με τις αρχές, καθώς προσπάθησαν να ανεβάσουν τα τρακτέρ στην πλατεία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην όσο Λυκούργου για αρκετά λεπτά.

Στη συνέχεια, εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον Fly ο Βασίλης Βρουλίτης, οι αγρότες αναμένουν τα νεότερα από την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Στον αυτοκινητόδρομο οι αγρότες της Μεσσήνης
Οι αγρότες της Μεσσήνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι απέκλεισαν για πάνω από μια ώρα τα πλευρικά διόδια του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα της Θουρίας, στο ύψος του Praktiker.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, οι αγρότες δηλώνουν ότι ο αποκλεισμός ήταν συμβολικός, αλλά θα συνεχίσουν κλιμακώνοντας και με άλλες κινητοποίησες.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, στη μία το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις