Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστοδούλου την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Πάτρα: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστ...

Στο πλαίσιο του 26ου Podium Νέων Καλλιτεχνών στις 20.30 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Ωδείο Πατρών

Αυτήν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, στις 8.30 μ.μ. συνεχίζεται το πρόγραμμα συναυλιών του 26ου Podium Νέων Καλλιτεχνών, στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, με ένα ρεσιτάλ Κιθάρας του Δημήτρη Χριστοδούλου.

Ο Δημήτρης Χριστοδούλου, από τα πρώτα του χρόνια ασχολείται με τη μουσική σπουδάζοντας κιθάρα και θεωρητικά της Μουσικής στο Ωδείο Δυτικής Ελλάδος Αγρινίου.

Το 2023 πήρε το πτυχίο του στην κλασική κιθάρα με καθηγήτρια την Ευγενία Γρέντζελου, με βαθμό Άριστα. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες του Ωδείου εντός και εκτός Αγρινίου.

Από το 2019 ανήκει στο “Púca” ένα trio Κέλτικης μουσικής με το οποίο έχει κάνει εμφανίσεις στην πόλη του Αγρινίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπομπές στο ραδιόφωνο. Το 2023 συμμετείχε στην ορχήστρα του 2ου Διαγωνισμού Μουσικής Δημιουργίας της Γ.Ε.Α., πανελλήνιας εμβέλειας. Σήμερα φοιτά στο 1ο έτος στην τάξη Διπλώματος Κιθάρας.

Στο ρεσιτάλ που θα δώσει την Παρασκευή 16/2, θα ερμηνεύσει ένα Preludio του A. Lauro, το Felicidade σε διασκευή R. Dyens και το Koyunbaba του C. Domeniconi.

Η πρώτη συναυλία του PODIUM, για το διδακτικό έτος 2023-2024, ήταν στις 19 Ιανουαρίου 2024 με Ρεσιτάλ Κιθάρας της Νικολέτας Τσίρη (της τάξης του σολίστα-καθηγητή Χρήστου Τσαρούχη), η οποία έλαβε το πτυχίο της στις 27 Ιανουαρίου με Άριστα παμψηφεί. Το PODIUM Νέων καλλιτεχνών είναι μία διοργάνωση της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, και για 26 χρόνια, τυγχάνει ανταπόκρισης απ’ όλη την Ελλάδα.

Η δυνατότητα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών, σε επίπεδο Πτυχίου ή  Διπλώματος και όχι μόνο και η ευκαιρία ακρόασης νέων συνόλων με μια ευρεία γκάμα μουσικής δημιουργίας από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι τη σύγχρονη εποχή, μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Το πρόγραμμα μιας συναυλίας είναι το κίνητρο που θα μας οδηγήσει σε μια διεξοδική στάση έναντι της καθημερινής ρουτίνας. Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών μας καλεί και φέτος στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου, μια αίθουσα κόσμημα για την Πάτρα, να παρακολουθήσουμε τις συναυλίες.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, στην οδό Ρ. Φεραίου και Γκότση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία στο τηλέφωνο 2610 277740, στον ιστότοπο του Ωδείου www.fe-odeiopatron,gr και στο facebook.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture