Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση Αϊβαλή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ για τη Μαρίνα μεγάλων σκαφών στο λιμάνι

Συνάντηση Αϊβαλή με τον Διευθύνοντα Σύμβ...

Συζητήθηκαν αναλυτικά το σχέδιο του ΟΛΠΑ, αλλά και οι θέσεις της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και τα σημεία στα οποία εκφράζει τις ενστάσεις της.

Με τον  Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Παναγιώτη Αναστασόπουλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» Βασίλης Αϊβαλής, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Αναστασόπουλου για ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με την πρόταση του ΟΛΠΑ για χωροθέτηση μαρίνας μεγάλων σκαφών στο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράτξης:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γιώργος Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Καραχάλιος και Απόστολος Σταθόπουλος, συζητήθηκαν  αναλυτικά το σχέδιο του ΟΛΠΑ, αλλά και οι θέσεις της  παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» και τα σημεία στα οποία εκφράζει τις ενστάσεις της.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι επιβάλλεται ο διεξοδικός διάλογος και η συνεργασία των Θεσμών και των Φορέων της πόλης, ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους θέματα που επηρεάζουν το σύνολο της πόλης και των πολιτών, κάτι που μέχρι σήμερα δεν προκρίνεται από την πλευρά της  Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Αϊβαλής επεσήμανε ωστόσο ότι η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να έχει προηγηθεί της εισαγωγής του θέματος και της γνωμοδότησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του ΟΛΠΑ, έτσι ώστε να λυθούν μια σειρά από απορίες και προβληματισμοί, ενώ η παρουσία όλων των πλευρών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν απαραίτητη προκειμένου να υπάρξει σφαιρική ενημέρωση και διαλογική συζήτηση για το καλό της πόλης.   

Ο κ. Αϊβαλής έκανε γνωστές στον κ. Αναστασόπουλο τις θέσεις της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον ίδιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Σύμφωνα με αυτές, η «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», λέει:

ΟΧΙ στο σχέδιο του ΟΛΠΑ όπως αυτό κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για γνωμοδότηση.

ΟΧΙ στην πολεοδόμηση του χερσαίου χώρου του λιμένα.

ΟΧΙ σε νέα κτίρια.

ΟΧΙ στα κιγκλιδώματα.

ΝΑΙ στην αξιοποίηση της Κεντρικής λιμενολεκάνης της πόλης μας ως μαρίνας mega yacht.

ΝΑΙ στην απόδοση του χώρου για ελεύθερη διέλευση των πολιτών.

ΝΑΙ στο άνοιγμα της θύρας Νο.5 στην αρχή της Νόρμαν.

ΝΑΙ στην κατεδάφιση των τοιχίων προς την πόλη σε όλο το μήκος.

ΝΑΙ στην συνεννόηση θεσμών και φορέων της πόλης

ΝΑΙ στην συνεργασία.

 Ο κ. Αϊβαλής επεσήμανε επίσης ότι η παράταξή του και ο ίδιος, δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω στην πάγια διεκδίκηση της πόλης για απόδοση του συνόλου του παλιού λιμένα στο Δήμο Πατρέων από το ΤΑΙΠΕΔ, και ζητούν την αξιοποίηση του χώρου της κεντρικής λιμενολεκάνης με:

-Την δημιουργία μαρίνας και αξιοποίηση του θαλάσσιου χώρου

-Καμία αύξηση της υφιστάμενης κάλυψης του χερσαίου χώρου.

-Κανένα νέο κτίριο πλην της αξιοποίησης του χώρου κάτω από το στέγαστρο και της αξιοποίησης των υφισταμένων κτιρίων.

«Πρέπει επιτέλους η Πάτρα να γυρίσει το πρόσωπό της προς την θάλασσα, με πρόσβαση για τον πολίτη, χωρίς αποκλεισμένες περιοχές, με αξιοποιημένους όμορφους χώρους για αναψυχή, και περπάτημα.  Χώρους όσο το δυνατόν αυτοσυντήρητους με περιορισμένη συμβολή των υπηρεσιών του δήμου, οι οποίοι να παράγουν έσοδα για την πόλη και τους πολίτες» επεσήμανε ο κ. Αϊβαλής.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις