Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν – Μπέρδεψε… την Άνγκελα Μέρκελ με τον Χέλμουτ Κολ

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν – Μπέρδεψε… τ...

Τι συνέβη

Νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αυτή τη φορά μπέρδεψε… την Άνγκελα Μέρκελ με τον Χέλμουτ Κολ.

Ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος σε μία συνομιλία που είχε με την Μέρκελ το 2021, είπε πως είχε την συνομιλία με τον Χέλμουτ Κολ, ο οποίος έχει αποβιώσει από το 2017.

Το περιστατικό συνέβη σε μία δεξίωση στη Νέα Υόρκη, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την επανεκλογή του. Ο Μπάιντεν άλλαξε μια ιστορία που ήταν το βασικό μέρος της ομιλίας του για να συμπεριλάβει τον Κολ αντί την Άνγκελα Μέρκελ, που ήταν στην εξουσία την περίοδο της συνομιλίας στην οποία αναφέρθηκε, στη Σύνοδο Κορυφής της G7, το 2021.

Η αναφορά έγινε όταν ο Μπάιντεν μιλούσε για την 6η Ιανουαρίου του 2021, όταν στο Καπιτώλιο εισέβαλαν οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί φέτος το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

«Όταν για πρώτη φορά εξελέγην πρόεδρος, πήγα σε μια συνάντηση της G7 με τους επτά ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθισα και είπα, “λοιπόν η Αμερική επέστρεψε” και ο πρόεδρος της Γαλλίας με κοίταξε και είπε: “για πόσο καιρό”. Ποτέ δεν το σκέφτηκα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Τότε ο Χέλμουτ Κολ της Γερμανίας με κοίταξε και είπε: “Τι θα λέγατε κύριε Πρόεδρε, αν παίρνατε αύριο το πρωί τους London Times και μαθαίνατε ότι 1.000 άνθρωποι έχουν σπάσει τις πόρτες, τις πόρτες του βρετανικού κοινοβουλίου και σκότωναν κάποιους κατά την είσοδό τους”», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Λευκός Οίκος δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για τη νέα γκάφα του Αμερικανού προέδρου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις