Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Εκχωρούν τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στους ιδιώτες, εις βάρος γιατρών και ασθενών»

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος: «Εκχωρούν τις υ...

Δήλωση του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

"Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, ο νέος και παλιός υπουργός Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη, που γράφουν και τα φίλια μέσα τους, γκρεμίζουν ένα μικρό ή μεγάλο μέρος του μεγάλου κοινωνικού «οικοδομήματος» και κεκτημένου με αγώνες, που λέγεται δημόσιο σύστημα Υγείας. Αυτή τη φορά σειρά έχει ο ΕΟΠΥΥ".

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Με τροπολογία που για μια ακόμη φορά έφεραν «νύχτα» και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης(!), δίνουν τη δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να συμβληθεί με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες προκειμένου αυτές να προβαίνουν σε κλινικούς και διοικητικούς ελέγχους σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή την ώρα που ο ασθενής είναι στο κρεβάτι του πόνου.

Ο έλεγχος αυτός αφορά σε συγκεκριμένες δαπάνες στις οποίες θα προβαίνουν οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας με τους οποίους είναι συμβεβλημένος ο ΕΟΠΥΥ ώστε να καλύπτει τις ανάγκες υγείας των ασφαλισμένων του. Μόνο αν περάσουν τον προέλεγχο θα εκτελούνται οι ιατρικές πράξεις και θα αποζημιώνονται. Είναι μια πρακτική που υιοθετούν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, και είναι το πρώτο μεγάλο βήμα της κυβέρνησης με κατεύθυνση τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστική εταιρία!

Επιπλέον με αυτή τη διάταξη ο ΕΟΠΥΥ ομολογεί ότι δεν εμπιστεύεται την ιατρική κρίση των συμβεβλημένων με αυτόν ιατρών, αίροντας την εμπιστοσύνη προς τον γιατρό και κλονίζοντας  την αμοιβαία σχέση γιατρού-ασθενούς.

Με αυτή τη διάταξη, ο θορυβώδης υπουργός Υγείας, που αυτοβαφτίζεται «μεταρρυθμιστής» επιθυμεί να ολοκληρώσει-ισοπεδώσει ό,τι άφησε στη μέση την περίοδο 2013-2014, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, διαλύοντας περαιτέρω την κοινωνική διάσταση των υπηρεσιών και παροχών περίθαλψης απαξιώνοντας το ΕΣΥ, το επιστημονικό προσωπικό και ταλανίζοντας τους ασθενείς. Δηλαδή, εκτός από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες της κυβέρνησης έχουμε και τα προσωπικά «στοιχήματα» του υπουργού, με το αζημίωτο για τους ιδιώτες βεβαίως … βεβαίως και φυσικά με ζημία των ασφαλισμένων.

Αποψιλώνεται συστηματικά το δημόσιο, εκχωρώντας αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα. Αντί να στελεχωθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΕΟΠΠΥ, παραδίδεται σε ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό ασθενών και επιστημονικού προσωπικού και δεσμεύεται για την επαναθεμελίωση και ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις