Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: 8 χρόνια χρειάστηκε για να φτιάξει με 700.000 σπίρτα τον Πύργο του Άιφελ αλλά δεν του έδωσαν το Ρεκόρ Γκίνες

Γαλλία: 8 χρόνια χρειάστηκε για να φτιάξ...

Έκπληκτος ο Richard Plaud για τον λόγο που τον έκοψαν από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

Την οργή του Richard Plaud από τη Γαλλία προκάλεσε η απόφαση της επιτροπής των Ρεκόρ Γκίνες να μην του αναγνωρίσει ως τέτοιο την κατασκευή ενός ύψους 7,19 μέτρων Πύργου του Άιφελ από σπίρτα με το επιχείρημα ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε δεν ήταν διαθέσιμα στο εμπόριο!

Ρεκόρ Γκίνες από 62χρονο Κύπριο: Χόρεψε με 319 ποτήρια στο κεφάλι

Ο Plaud χρειάστηκε συνολικά 8 χρόνια και περισσότερα από 700.000 σπίρτα για να φτιάξει τον Πύργο του Άιφελ που παρουσίασε στις 27 Δεκεμβρίου, ημέρα της 100ης επετείου του θανάτου του μηχανικού που κατασκεύασε το πραγματικό μνημείο.

Έφαγε 160 καυτερές πιπεριές και έσπασε το ρεκόρ γκίνες

Σύμφωνα με την ανάρτηση του 47χρονου Γάλλου, αυτό που του είπαν από την επιτροπή των Ρεκόρ Γκίνες είναι ότι τα σπίρτα που χρησιμοποίησε αφενός δεν ήταν διαθέσιμα στην αγορά και αφετέρου είχαν υποστεί τέτοιες μετατροπές ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη η αρχική τους μορφή.

«Είναι απογοητευτικό, ενοχλητικό, ακατανόητο και όχι δίκαιο» είπε στους Times αδυνατώντας να πιστέψει ότι η προσπάθειά του έπεσε θύμα γραφειοκρατίας.

«Πείτε μου πώς 706.900 σπίρτα που κόλλησα ένα προς ένα, δεν είναι σπίρτα. Ο Πύργος μου θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι στα 7,19 μέτρα για πολλά χρόνια» έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.

Το Ρεκόρ Γκίνες για τον Πύργο του Άιφελ από σπίρτα κατέχει από το 2009 ο Toufic Daher από τον Λίβανο, ο οποίος δημιούργησε ένα ομοίωμα ύψους 6,53 μέτρων.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις