Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιοι και πώς μετέφεραν την βόμβα στην οδό Σταδίου – Η διαδρομή των δραστών και οι κάμερες ασφαλείας

Ποιοι και πώς μετέφεραν την βόμβα στην ο...

«Νωρίς για συμπεράσματα» σημειώνουν από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολύωρες είναι οι έρευνες των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην οδό Σταδίου, μετά την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, έχουν συγκεντρώσει υλικό από τον εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο έχει αποσταλλεί στα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκεί θα γίνει προσπάθεια να διαπιστωθεί το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και η συνδεσμολογία που είχε ο μηχανισμός, προκειμένου να επιχειρηθεί μια προσέγγιση για την ταυτότητα των δραστών.

«Είναι νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη και αν υπάρχουν ομοιότητες στην δράση της με παλαιότερες οργανώσεις» τονίζουν αστυνομικές πηγές, αναφέροντας ότι θα υπάρξουν απαντήσεις όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική - Το τηλεφώνημα - H «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»

Πόσοι και πώς μετέφεραν την τσάντα
Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει επίσης, αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας από κρατικά κτίρια και υπηρεσίες, καθώς και από πλήθος καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή, με σκοπό να εντοπίσουν τις κινήσεις και των αριθμό των δραστών.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει να «καταγράψει» το δρομολόγιο του ή των δραστών τόσο πριν την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, όσο και μετά.

Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθούν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έγιναν γύρω από την περιοχή της έκρηξης, τόσο πριν όσο και μετά, με σκοπό να καταγραφούν ενδεχόμενες κλήσεις των δραστών.

Μεγάλες ζημιές
Η έκρηξη προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές τζαμαρίες και προσόψεις κτιρίων, με το ωστικό κύμα να καταστρέφει τζάμια ακόμα και στον 6ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, όπου εκτιμάται ότι ήταν ο στόχος των τρομοκρατών.

Όπως τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. οι τρομοκράτες είχαν μελετήσει το σημείο που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, σε λαμαρίνες, με σκοπό να προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές στο υπουργείο Εργασίας, καθώς το ωστικό κύμα θα κατευθύνονταν προς τα εκεί.

Αυτό που υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί είναι επίσης το γεγονός οι δράστες δεν ήθελαν να τραυματιστεί κάποιος πολίτης, καθώς προχώρησαν σε δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε εφημερίδα για τον αποκλεισμό της περιοχής.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις