Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν αντέχουμε άλλο» λένε οι αγρότες - Την Τρίτη οι αποφάσεις για τα μπλόκα

«Δεν αντέχουμε άλλο» λένε οι αγρότες - Τ...

Έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο στην Agrotica

Οι αγρότες που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τα μπλόκα…

Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, χωρίς να κλείσουν τον δρόμο. Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας πέταξαν στο δρόμο κάστανα και μήλα.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο χώρο της ΔΕΘ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.

Το παρών έδωσαν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι αγρότες ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους από την Πέμπτη στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή, οπότε και ολοκληρώνεται η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν εκφράσει τη πρόθεσή τους να επιστρέψουν στα μπλόκα.

Η κύρια δύναμη των αγροτών στα μπλόκα βρίσκεται στην Καρδίτσα – περισσότερα από 1.000 τρακτέρ. Αγρότες βρίσκονται συγκεντρωμένοι επίσης στον Πλατύκαμπο, στην Πτολεμαΐδα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στην Κουλούρα Ημαθίας και το Δερβένι Θεσσαλονίκης. Τρακτέρ βρίσκονται επίσης στα Μουδανιά, στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα και στην Επανομή.

Οι αγρότες θα παραμείνουν στα σημεία και την Τρίτη αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις