Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Σβόλης: Οι αλήθειες για τη μαρίνα των μεγάλων σκαφών αναψυχής

Κώστας Σβόλης: Οι αλήθειες για τη μαρίνα...

Τι αναφέρει η παράταξη "Πάτρα Ενωμένη"

Τις θέσεις της για τη μαρίνα μεγάλων σκαφών παρουσιάζει η παράταξη Σβόλη. Καταλογίζει "διγλωσία" στη δημοτική αρχή της Πάτρας ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:


"Φέρει λοιπόν μεγάλη ευθύνη με την απραξία της και την ιδεολογική της εμμονή που την πρωτοβουλία την κατασκευής μαρίνας την αναλαμβάνει ο ΟΛΠΑ. Αν ο Δήμος Πατρέων είχε τη δυνατότητα κατασκευής της μαρίνας τότε θα είχαμε και την ευθύνη κατασκευής των χερσαίων κτιριακών εγκαταστάσεων με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης.

Η Δημοτική μας Αρχή εμφανίζει, όπως άλλωστε συχνά πράττει, το φαινόμενο της διγλωσσίας. Πρώτα μας αναφέρει ότι η μαρίνα μεγάλων σκαφών αναψυχής θα αποφέρει κέρδη και πλούτο και θα αποτελέσει στόχο επενδυτών που θα ιδιοποιηθούν δημόσια περιουσία.

Όταν τους απαντάμε ότι ευθύνονται που δεν επωφελούμεθα εμείς από αυτόν τον πλούτο τότε θυμούνται την άλλη άποψη ότι οι χρήστες της μαρίνας δεν αφήνουν εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες που τους φιλοξενούν.

Όταν τους απαντάμε ότι με αυτή τη λογική δεν θα υπάρξει επενδυτής να επενδύσει αφού δεν παράγεται κέρδος και πλούτος τότε θυμούνται το επιχείρημα ότι οι κυβερνήσεις έχουν ξεπουλήσει την πατρίδα μας στο ξένο κεφάλαιο. Και όταν τους ξαναλέμε πάρτε εσείς το κεφάλαιο να το αποδώσετε στον συμπολίτη μας τότε θυμούνται ότι η μαρίνα θα κλείσει το παραλιακό μέτωπο. Και όταν τους λέμε ότι τα σχέδια του παραλιακού μετώπου δεν εμπεριέχουν μαρίνα μεγάλων σκαφών τότε θυμούνται ότι οι χερσαίες εγκαταστάσεις που συνοδεύουν τη μαρίνα θα αποκλείσουν την πρόσβαση των πολιτών προς τη θάλασσα.

Και όταν τους λέμε ότι δεν έχουν πράξει τόσα χρόνια τίποτα για το παλαιό κτίριο του λιμένα στο ύψος της Γούναρη που έχει λεηλατηθεί και ότι δεν έχουν πράξει τίποτα για το τείχος που χωρίζει την πόλη από το παραλιακό μέτωπο στο πλάι της σιδηροδρομικής γραμμής τότε θυμούνται το γνωστό επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός, όμως, κερδίζει όταν οι τοπικοί αξιωματούχοι στέκονται με απάθεια και αδιαφορία στις εξελίξεις.


Η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», από το έτος 2019, ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων να διεκδικήσει την αδειοδότηση και χωροθέτηση μαρίνας μεγάλων σκαφών αναψυχής. Η Δημοτική Αρχή απαντούσε και απαντά ότι δεν επιθυμεί την κατασκευή της. Όλοι οι νησιωτικοί Δήμοι, όλοι οι Δήμοι που είναι πέρασμα σκαφών αναψυχής αναζητούν τρόπους κατασκευής αντίστοιχης μαρίνας. Πλην του Δήμου Πατρέων.

 

Φέρει λοιπόν μεγάλη ευθύνη με την απραξία της και την ιδεολογική της εμμονή που την πρωτοβουλία τη κατασκευής μαρίνας την αναλαμβάνει ο ΟΛΠΑ. Αν ο Δήμος Πατρέων είχε τη δυνατότητα κατασκευής της μαρίνας τότε θα είχαμε και την ευθύνη κατασκευής των χερσαίων κτιριακών εγκαταστάσεων με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε. Αλλά για να έχεις τέτοια δυνατότητα διεκδικείς με διάλογο και επιμονή και όχι με ανούσιες κινητοποιήσεις-πορείες που αποκλειστικό κίνητρο έχουν την πολιτική εκμετάλλευση.


Για οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα στον χώρο της μαρίνας θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση του Εμπορικού Συλλόγου και κάθε αρμόδιου φορέα.
Τα οφέλη της μαρίνας είναι πολλαπλά. Προβολή της πόλης, εισόδημα στην τοπική κοινωνία, θέσεις εργασίας για τους άνεργους συμπολίτες μας. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ας είναι η τελευταία.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις