Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους με μπλόκα και δίνουν ραντεβού στην “Agrotica”

Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους με μπ...

Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών με μπλόκα διαμαρτυρίας

Κλιμακώνονται τα τελευταία 24ωρα οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας, με μπλόκα να στήνονται σε εθνικές οδούς και το σενάριο οι αγρότες να κόψουν για τα καλά τη χώρα στα δύο να είναι πλέον ορατό.

Εξαρχής έχουν προειδοποιήσει ότι, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δεν πρόκειται να αποσυρθούν από τους δρόμους. Υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιμένει να τους εμπαίζει, ενώ δεν έχει καταβάλει ούτε τα υπεσχημένα, ενώ έφτασε στο σημείο -μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου- να τους κατηγορεί ότι «ταλαιπωρούν όλη την κοινωνία με τις κινητοποιήσεις τους».

Τα μπλόκα ανά την Ελλάδα
Το απόγευμα της Τετάρτης, αγρότες από τη Λάρισα και την υπόλοιπη Θεσσαλία έκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

 Μπλόκο σημειώθηκε, επίσης, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Σκάλας Αταλάντης. Προηγουμένως, η αστυνομία είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Αταλάντης για να αποτρέψει την κίνηση των τρακτέρ των αγροτών. Παρακάμπτοντας τους αστυνομικούς, οι αγρότες κατάφεραν να φτάσουν στην Εθνική Οδό, όπου βρίσκονταν περισσότερα από 50 τρακτέρ και 70 άτομα.

Σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της διασταύρωσης με Δένδρα, προχώρησαν επίσης το μεσημέρι αγρότες από τα Δένδρα και Πλατανούλια του Δήμου Τυρνάβου.

 Από τους δρόμους της πόλης της Πάτρας πέρασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Αχαΐας. Έφτασαν στο κτίριο της περιφέρειας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, ενώ παρέταξαν τα τρακτέρ κατά μήκος της Εθνικής Οδού που παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του Άστρους και στην πόλη της Αμαλιάδας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε πως με την κίνηση αυτή υλοποιούν την απόφαση της Πανθεσσαλικής σύσκεψης. «Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας επιβίωσης, ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία που έχει χτυπηθεί από τις πλημμύρες, θα δικαιωθεί και θα μπορέσουμε με τη δύναμη των τρακτέρ, την μαζικότητα, την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας».

Σημειώνεται πως οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως και το τέλος της εβδομάδας, ενώ πολλοί αγρότες σχεδιάζουν να μεταβούν στην Agrotica την ημέρα των εγκαινίων (Πέμπτη) και να παραμείνουν τις 4 ημέρες που θα διαρκέσει η έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

 Συνάντηση με Μητσοτάκη στο μπλόκο της Βόνιτσας
Μετά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού χθες ανακοίνωσε την αύξηση της πρώτης αρωγής για τους αγρότες της Θεσσαλίας, σήμερα συναντήθηκε με αγρότες στη Βόνιτσα, μετά τα εγκαίνια του οδικού άξονα Άκτιο- Αμβρακία.

“Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε θα φύγετε στη Γερμανία”, είπε ο πρωθυπουργός στους αγρότες, αφού τους ευχαρίστησε πολλάκις για τη στάση τους.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε μάλιστα για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και παρέμβαση για το αγροτικό πετρέλαιο. Ανάλογα βέβαια με τις δημοσιονομικές δυνατότητες, όπως έσπευσε να προσθέσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις