Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν προϊόντα κι έφυγαν από την Περιφέρεια- Οι επόμενες κινήσεις-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Οι αγρότες πέταξαν προϊόντα κι έφ...

Αγρότες από Αιγιάλεια, Ερύμανθο και Δυτική Αχαΐα έφτασαν νωρίτερα στην Περιφέρεια

ΝΕΟΤΕΡΟ Μετά από διαπραγματεύσεις οι αγρότες αποχώρησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πριν αποχωρήσουν μάλιστα πέταξαν αγροτικά προϊόντα στην είσοδο της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr oι αγρότες του Ερυμάνθου αναμένεται απόψε να στήσουν μπλόκο στο Διάσελο και του Αγίου το απόγευμα της Παρασκευής στις 5 θα στήσουν μπλόκο στο δρόμο στη Γέφυρα  του Σελινούντα.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών θα αποφασίσει τις κινήσεις του τις επόμενες ημέρες.

 

Νεότερο: Περί τα 200 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έχουν παραταχθεί στο δρόμο μπροστά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού στην είσοδο προς Πάτρα. 

Μαζί τους συναντήθηκε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, αλλά οι αγρότες απαιτούν να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη. Στο σημείο επικρατεί ένταση, ενώ έχουν αρχίσει να κατεβάζουν καφάσια με προϊόντα στο δρόμο.

 

Νωρίτερα: Σε τροχιά κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι αγρότες της Αχαΐας. Τρακτέρ έφτασαν πριν λίγο έξω από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστή η Εθνική και στα δύο ρεύματα.

Ο αγροτικός σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», ο αγροτικός σύλλογος Ερυμάνθου, ο αγροτικός σύλλογος Ωλενίας και ο σύλλογος παραγωγών λαϊκών αγορών Πάτρας, έπειτα από τα πρώτα μπλόκα που πραγματοποίησαν ανά περιοχή την Δευτέρα, σήμερα, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έφτασαν στην Περιφέρεια και θα επιδόσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ζητήματα αιχμής αποτελούν η ακρίβεια, οι μειώσεις στις επιδοτήσεις και τα  άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

"Μαζί με τους συναδελφούς μας αγρότες σε όλη την Ελλάδα και την Αχαία  κατεβαίνουμε τώρα στους δρόμους του αγώνα για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας , την επιβίωση μας, για να μείνουμε στα χωράφια και τους βοσκότοπους , να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειες μας.

Να δώσουμε απάντηση στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Με την μαζικότητα που είναι προϋπόθεση νίκης να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτηματά μας να απαντήσουμε σε όσους θεωρούν ότι μας ‘’έχουν στο τσεπάκι ‘’ και ότι μπορούν να κλέβουν τον ιδρώτα και το μόχθο μας , να αγνοούν τα δίκαια αιτηματά μας" .


 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις