Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Bαγγέλης Καραχάλιος: "Διαρκής αγωνία μας είναι ο Μηχανικός και η βελτίωση του πλαισίου μέσα στο οποίο εκείνος δραστηριοποιείται"

Bαγγέλης Καραχάλιος: "Διαρκής αγωνί...

Η δήλωση του νέου Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

"Με ευρεία πλειοψηφία η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Τμήμα Δυτικής Ελλάδας επέλεξε την Δευτέρα το βράδυ στο πρόσωπό μου, το νέο της πρόεδρο. Ένα αξίωμα που τίμησαν με υποδειγματικό τρόπο το προηγούμενο διάστημα ικανότατοι και αποτελεσματικοί συνάδελφοι και φίλοι" αναφέρει σε δήλωσή του ο νέος Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος, με αφορμή την εκλογή του στην Προεδρία του Φορέα.

"Παρότι κάποιοι επέλεξαν σκόπιμα την αποχή για να οδηγήσουν σε τέλμα την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία εκλογής Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, απέτυχαν παταγωδώς, δείγμα της έλλειψης ουσιαστικής και εναλλακτικής πρότασης στον δημόσιο διάλογο¨συνεχίζει ο κ. Καραχάλιος.

"Η πλειοψηφία των μηχανικών έδειξαν διαπαραταξιακα την υποστήριξη τους σε έμενα, κάτι που βαραίνει ακόμα περισσότερο την ευθύνη στις πλάτες μου.

Ωστόσο με  αίσθημα ειλικρίνειας, τους διαβεβαιώνω όλους πως θα εκπληρώσω τις προσδοκίες τους στο ακέραιο. Και θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

Μακριά από δεύτερες σκέψεις, υστεροβουλίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Υπηρετώντας τον τεχνικό κόσμο μέσα από την διοίκηση ενός επιστημονικού φορέα που φιλοδοξεί να προτείνει λύσεις, να δίνει απαντήσεις ακόμα και αν αυτές φανούν δυσάρεστες στην κεντρική η τοπική εξουσία. Απαντήσεις που διαπνέονται από δημοκρατική νοοτροπία και όχι στενό συμφέρον.

Το ΤΕΕ οφείλει και πρέπει εξάλλου, να αποτελεί θεσμικό αντίβαρο στις εκάστοτε κυβερνητικές και αυτοδιοικητικές επιλογές, αλλά και τεχνικό σύμβουλο σε κάθε πρωτοβουλία που κινείται στη σωστή κατεύθυνση.

Αλλά και να στηρίζει και να ενθαρρύνει πρωτοβουλίες που έχουν ως κεντρικό άξονα, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Με αυτήν την πυξίδα θα πορευτούμε και κατά το επόμενο διάστημα. Και μέχρι τις εκλογές του Μαΐου. Αλλά και μετά από αυτές.

Διαρκής αγωνία μας είναι ο Μηχανικός και η βελτίωση του πλαισίου μέσα στο οποίο εκείνος δραστηριοποιείται, η Περιφερειακή Ανάπτυξη και η ευημερία της Κοινωνίας, η οποία οφείλει και πρέπει να είναι πλουραλιστική, ανεκτική και ανθεκτική"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις