Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ενεργειοδομή: Μία πρόταση "one stop shop" στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ενεργειοδομή: Μία πρόταση "one stop...

Μιλά στο THE BEST o ιδιοκτήτης της εταιρείας Κωνσταντίνος Σύψας

Ο Κωνσταντίνος Σύψας μέσα από την τεχνική εταιρεία του «Ενεργειοδομή» με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναλαμβάνει με τους συνεργάτες του εξ’ ολοκλήρου την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας. Παράλληλα, είναι ένας μπαμπάς που φρόντιζε πάντα να προσφέρει ποιοτικό χρόνο στα παιδιά του, τις τρίδυμες κόρες του, τη Λαμπρινή, τη Νίκη και τη Δανάη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την «Ενεργειοδομή» να ξεχωρίζει;

Η εταιρεία αποτελεί μία πρόταση «One Stop Shop» με στόχευση κυρίως στην ενέργεια. Αυτό αφορά στη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών που απαιτούνται από τα εξειδικευμένα προγράμματα, την ενεργειακή μελέτη των κτιρίων ώστε να επιτυγχάνονται οι απαραίτητοι στόχοι εξοικονόμησης, την υλοποίηση των ενεργειακών εφαρμογών με δικά μας εξειδικευμένα συνεργεία και την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στο Υπουργείο. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν στους πελάτες της εταιρείας την ασφάλεια για μία εύστοχη και αξιόπιστη ενεργειακή αναβάθμιση της περιουσίας τους, χωρίς χρονική καθυστέρηση και το βασικότερο χωρίς οικονομικές εκπλήξεις οι οποίες και τις περισσότερες φορές αποτρέπουν τον ενδιαφερόμενο να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Η κλιματική αλλαγή έχει αντίκρισμα και στον δικό σας τομέα;

Το εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα αναφέρει 79.000 κατοικίες να αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, οδηγώντας σε ανακαίνιση του 19% των κτιρίων έως το 2030 και να φτάσει προοδευτικά στο 43% έως το 2050. Το 17% των κατοικιών θα καλύπτουν τις θερμικές ανάγκες με Αντλίες Θερμότητας έως το 2030 και αυτό αναμένεται να εκτιναχθεί στο 91% περίπου έως το 2050. Το μερίδιο των ΑΠΕ εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 46% έως το 2030 και σε πλήρη κάλυψη έως το 2050. Θα δοθεί έμφαση στις εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επομένως μιλάμε για σημαντικές αλλαγές και μεγάλα χρηματικά ποσά που θα επενδυθούν με αντίστοιχα οφέλη για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών έχει διαφοροποιήσει την φιλοσοφία στον τομέα των ανακαινίσεων;

Εννοείται πως ναι. Οι κεντρικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θα εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές ώστε, για παράδειγμα, τα κτίρια να ικανοποιούν συγκεκριμένες ενεργειακές προδιαγραφές προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Άρα πάμε σε εποχές που η εξοικονόμηση της ενέργειας θα συνδέεται άμεσα με το ακίνητο.

Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει όποιος θέλει να αναβαθμίσει ενεργειακά το ακίνητό του;

Το σημαντικότερο είναι να επιτυγχάνει υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Θα πρέπει να στοχεύσει πρωτίστως στην «οχύρωση του κελύφους» μέσω εφαρμογής θερμομονώσεων ώστε να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες. Σημαντικό ρόλο παίζει η Αντλία Θερμότητας, η οποία έχει σαφέστατα οικονομικότερη απόδοση από ό,τι άλλες παραπλήσιες εφαρμογές (π.χ. πετρέλαιο). Σε κάθε περίπτωση η σωστή ενεργειακή μελέτη είναι το βασικό πρώτο βήμα. Τα προγράμματα «Εξοικονομώ» αποτελούν ένα ιδιαίτερα καλό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων γιατί οι επιχορηγήσεις φτάνουν έως και 75% της συνολικής επένδυσης, ενώ για το ποσό της ιδίας συμμετοχής δίνεται και το επιπλέον βοήθημα της άτοκης χρηματοδότησης, κάτι που οδηγεί σε μια καλή Ανακαίνιση- Αναβάθμιση, με την καταβολή ενός μικρού ποσού τον μήνα.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε αντιμετωπίσει ως επιχειρηματίας;

Δεν υπάρχει επιχειρηματίας που στην πορεία του να μην έχει αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις και κάποιες από αυτές ιδιαίτερα καθοριστικές. Σε ό,τι με αφορά η περίοδος της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, καθώς και η περίοδος του «μέσα ή έξω» από το ευρώ, ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισα.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θέλετε να μάθουν τα παιδιά σας από εσάς;

Να αποδεχτούν ότι η αποτυχία και η απόρριψη είναι μέρος της διαδικασίας για να πετύχουν τους στόχους τους και να αγαπούν αυτό που κάνουν. Δεν με ενδιαφέρει τι επιλογές θα κάνουν. Αρκεί να τις αγαπούν!

www.energeiodomi.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά