Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χελμός: Πωλητήριο σε ένα ξενοδοχείο που λειτουργεί από το 1922- Η ιστορία του εμβληματικού κτιρίου των Καλαβρύτων

Χελμός: Πωλητήριο σε ένα ξενοδοχείο που ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πρόκειται για ένα εκ των ιστορικότερων και εμβληματικότερων κτηρίων της Αχαΐας

Πωλητήριο μπήκε πρόσφατα, σε ένα εκ των ιστορικότερων και εμβληματικότερων κτηρίων της Αχαΐας, η βαριά ιστορία του οποίου διατρέχει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός αιώνα.

Πρόκειται για το «Ξενονοδοχείο Χελμός» στο κέντρο των Καλαβρύτων.

«Το ξενοδοχείο είναι συνολικής επιφάνειας 1522 τ.μ. αποτελούμενο από 28 δωμάτια και σουίτες. Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργεί αίθουσα συνεδριάσεων η οποία δύναται να φιλοξενήσει 80 άτομα, εστιατόριο, bar, reception, καθιστικό με τζάκι και ανελκυστήρα χωρητικότητας 8 ατόμων που εξυπηρετεί όλους τους ορόφους. Η τιμή πώλησής του έχει οριστεί στο ποσό του 1.300.000 ευρώ» επισημαίνει στο thebest.gr o Γιώργος Κοπανιτσάνος της Kopanitsanos Real Esate Since 1961.

«Βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο της πόλεως των Καλαβρύτων, πλησίον του δημοφιλέστερου εμπορικού πεζοδρόμου, διαθέτει μεγάλη πρόσοψη επί της πλατείας Ελευθερίας, βρίσκεται σε καλή λειτουργική κατάσταση και αποτελεί ένα ευρέως γνωστό ακίνητο υψηλής δημοφιλίας με μεγάλο και σταθερό πελατολόγιο καθώς λειτουργεί αδιάκοπτα από το 1922. Οι προαναφερθέντες αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που καθιστούν την συγκεκριμένη επένδυση εξαιρετική. Επικουρικά στα ως άνω αναμένεται να λειτουργήσει και ο πρόσφατος εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων στο Χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Συνθήκες οι οποίες αποτιμώμενες συνολικά καθιστούν την αγορά του ξενοδοχείου επενδυτικά εύστοχη και επίκαιρη» αναφέρει ο Γιώργος Κοπανιτσάνος.

Το καμένο ξενοδοχείο Χελμός

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1922 από τον Τάκη Γεωργακόπουλο (μετέπειτα δήμαρχο της πόλης των Καλαβρύτων) και έκτοτε στέκει αγέρωχο στην ιστορική πλατεία Ελευθερίας. Από το 1922 λειτούργησε ανελλιπώς και αδιαλείπτως ως ξενοδοχείο εξαιρουμένων των ακολούθως αναφερόμενων χρονικών περιόδων: της Γερμανικής Κατοχής, το διάστημα της ανακατασκευής του (1952-1954) και το διάστημα της εκ βάθρων αναπαλαίωσής του (2004-2005). Στις 9 Δεκεμβρίου του 1943 λεηλατήθηκε και πυρπολήθηκε ολοσχερώς από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα, 4 μόλις ημέρες πριν το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Το 1989 το κτήριο κηρύχθηκε διατηρητέο από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως ιστορικό κτήριο. Το 2004-2005 πραγματοποιήθηκε η εκ βάθρων ανακαίνισή του υπό την επιστημονική επιμέλεια και σκέπη την αρχιτεκτόνων Μ. Περράκη, Π Καλλιγά και Χ. Κακκανά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις