Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Στην Ελλάδα σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω για καφέ»: Έλληνας νοσηλευτής στην Ιρλανδία αποκαλύπτει τον μισθό του

«Στην Ελλάδα σκεφτόμουν ακόμη και το να ...

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που αναδεικνύει το χαώδες μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που αναδεικνύει το χαώδες μισθολογικό χάσμα μεταξύ των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.

 Όπως αποκάλυψε Έλληνας νοσηλευτής που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ιρλανδία για 12ωρη βάρδια τα Χριστούγεννα έλαβε 820 ευρώ μικτά (500 ευρώ καθαρά). Ποσό, δηλαδή, μεγαλύτερο του ήμισυ του μισθού ενός μέσου νοσηλευτή στην Ελλάδα.

 Στην Ελλάδα «σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω για καφέ»
 
 «Ο μισθός μου το 2016 στην Ελλάδα ήταν 850 ευρώ με παλιό συμβόλαιο, ενώ τώρα είναι σχεδόν τετραπλάσιος. Παίρνω από 3.000 μέχρι 3.500», επεσήμανε, μιλώντας στον ANT1, ο Απόστολος Ηρακλέους και πρόσθεσε πως «Την περίοδο των Χριστουγέννων πληρώθηκα 4.000 καθαρά».

 Μιλώντας για το κόστος διαβίωσης ανέφερε ότι σε όλους όσους εργάζονται νόμιμα στη χώρα «δίνονται επιδόματα, όπως επίδομα ρεύματος που αγγίζει τα 450 ευρώ, ασχέτως της περιοχής στην οποία ζεις αλλά και επίδομα ενοικίου σε όλους τους πολίτες της Ιρλανδίας που φτάνει τα 1.000 ευρώ».

 Συγκρίνοντας τις τιμές των σούπερ μάρκετ τόνισε πως «τα προϊόντα εδώ είναι πιο φθηνά από ό,τι είναι στην Ελλάδα, όπου όταν δούλευα με τον μισθό που έπαιρνα εκεί σκεφτόμουν ακόμη και το να βγω να πάω για ένα καφέ με φίλους».

 Ο Απόστολος Ηρακλέους, ξεκαθάρισε για ευνόητους λόγους, είναι κάπως απίθανο να επιστρέψει στην Ελλάδα και σημείωσε ότι «για μένα είναι μόνο για διακοπές»  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις