Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αχαΐα- Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λένε στο thebest οι βουλευτές για το νομοσχέδιο- Τι θα ψηφίσουν

Αχαΐα- Ομόφυλα ζευγάρια: Τι λένε στο the...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός Βουλής

Θέμα των ημερών, με τη συζήτηση να μην έχει τέλος, είναι το νέο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο συναντά αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός Βουλής.

Μιλώντας στο thebest.gr έξι από τους βουλευτές του νομού Αχαΐας, εξηγούν τι σκέφτονται για το νέο νομοσχέδιο…   

 

Ανδρέας Κατσανιώτης

Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης και πρώην υφυπουργός, διαφωνώντας πλήρως με το ζήτημα της τεκνοθεσίας. «Η στάση μου είναι ξεκάθαρη την έχω δηλώσει εδώ και καιρό, ισχύει ότι έχω πει και ότι δεν θα υπερψηφίσω το νομοσχέδιο» δήλωσε στο thebest.gr ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν συνιστά μεταρρύθμιση, αλλά ούτε και κοινωνικό αίτημα, ενώ όλα τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν το νομικό κομμάτι με το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο επίσης είχε καταψηφίσει.

«Καταρχήν, δεν το θεωρώ μεταρρύθμιση. Είναι μια κουβέντα που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει βγει τόσο έντονα στον δημόσιο διάλογο. Κοινωνικό αίτημα δεν είναι. Με το σύμφωνο συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λήξουν όλο το νομικό κομμάτι. Σας θυμίζω ότι δεν είχα ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης».

Η κύρια διαφωνία του αφορά την τεκνοθεσία. «Είναι προφανές ότι δεν θα ψηφίσω και αυτόν τον Νόμο, γιατί οδηγεί σε τεκνοθεσία. Εγώ λέω κάθετα όχι, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία δεν πρέπει να ανοίγει πρόχειρα και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη χρησιμότητά της τώρα. Για μένα είναι θέμα αρχής. Είναι λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αυτά τα θέματα λειτουργούν περισσότερο ως ένα καφενειακού τύπου ντιμπέιτ από το να επιλύουν πραγματικά προβλήματα» έχει δηλώσει.

Ιάσωνας Φωτήλας

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποκαθιστά μία σειρά από αδικίες σε σχέση με τα δικαιώματα των ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά κυρίως και πάνω από όλα των δικαιωμάτων των παιδιών. Θέλουμε με το νομοσχέδιο να βάλουμε τάξη σε μία άδικη πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, υπάρχει και θα υπάρξει και στο μέλλον».

Σία Αναγνωστοπούλου

«Θεωρώ ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν θα έπρεπε να σηκώσει τόσο θόρυβο. Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά δικαιώματα και τα δικαιώματα ακόμα κι αν αφορούν μία μικρή μειοψηφία, που σε αυτή την περίπτωση δε συμβαίνει αυτό, είναι δικαιώματα που πρέπει να γίνονται σεβαστά. Εγώ θα υπερψηφίσω περιμένοντας βέβαια να δω τι λέει το νομοσχέδιο αλλά στην κατεύθυνση απόδοσης δικαιωμάτων θα υπερψηφίσω και ελπίζω να μπούμε σε εκτεταμένες συζητήσεις και για αλλά σοβαρά ζητήματα όπως τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Βλέπω βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων να θέτουν εδώ συνειδησιακό πρόβλημα αλλά για την ιδιωτικοποίησή της παιδείας δε βλέπω να το έχουν».

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

«Δεν έχουμε το νομοσχέδιο όμως επί της κατεύθυνσης και της αρχής που γνωρίζουμε, είμαστε θετικοί. Παρόλο ότι δεν συμφωνώ με αυτό το μοντέλο οικογένειας διότι έχουμε ζήσει και μεγαλώσει με ένα άλλο που μας αρέσει, το υιοθετούμε και το κρατάμε. Όμως ως βουλευτές, ως Βουλή των Ελλήνων, ως κράτος και Πολιτεία είμαστε υποχρεωμένοι να αγκαλιάσουμε, να «σκεπάσουμε», να νομιμοποιήσουμε τον κάθε πολίτη να έχει ίσα δικαιώματα απέναντι στο κράτος για τις επιλογές του. Θα το ψηφίσω ακόμα κι αν δεν συμφωνώ, εγώ και η κοινωνία ευρύτερα, με αυτό το μοντέλο. Δεν έχει σημασία αν συμφωνώ, το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει τον κάθε πολίτη ισότιμα, ανεξάρτητα από το τι επιλέγω εγώ».

Νίκος Καραθανασόπουλος- ΚΚΕ

«Η ανησυχία του ΚΚΕ είναι, ότι στο όνομα της “ισότητας στο γάμο” διαγράφεται το δικαίωμα του παιδιού στη μητρότητα- πατρότητα, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζεται στην αντικειμενική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην τεκνοποίηση.

Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, δε βάζουν φραγμό, αλλά τροφοδοτούν παραπέρα την εμπορευματοποίηση της τεκνοθεσίας αλλά και το εμπόριο παιδιών μέσα από την γενικευμένη εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, μια ακραία μορφή εμπορευματοποίησης του σώματος κι εκμετάλλευσης της γυναίκας.

Υπάρχουν νομικές ρυθμίσεις για την σχέση του παιδιού με το σύντροφο του φυσικού γονιού. Αυτές οι ρυθμίσεις για τη γονική μέριμνα κατοχυρώνουν τις σχέσεις γονιών- παιδιών,  δεν κατοχυρώνουν ερωτικούς συντρόφους. Άλλωστε και στην περίπτωση των χωρισμένων ετερόφυλων ζευγαριών με παιδιά, οι σχέσεις των παιδιών με τους νέους συντρόφους των γονιών τους δεν οδηγούν σε νομική αναγνώριση γονικής σχέσης με το παιδί, δηλαδή σε αποκλεισμό της φυσικής μητέρας ή πατέρα από τη γονική ευθύνη.

Η θέση του ΚΚΕ είναι σε αντιπαράθεση με σκοταδιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αντιπαλεύει τις ομοφοβικές, ρατσιστικές απόψεις που συνοδεύουν αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις.  Έχουμε σταθερό μέτωπο σε ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές θεωρίες περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου”, που φτάνουν μέχρι και την άρνηση του βιολογικού φύλου. Σε αυτό το σάπιο έδαφος αναπαράγονται διάφορες αντιδραστικές αντιλήψεις ευγονικής, όπως του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ “θέλουμε να κάνουμε δύο παιδιά – με φύλο της αρεσκείας μας - για να τους μεταδώσουμε την προσωπικότητα μας”, που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους ακόμα και στην κλωνοποίηση.

Είμαστε απέναντι στην υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις θέσεις των κομμάτων που επιδιώκουν να προσδώσουν προοδευτικό μανδύα στον “ατομικό δικαιωματισμό” και αποσιωπούν τις οικονομικές, κοινωνικές προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε πραγματική ελεύθερη ατομική επιλογή. Πολύ περισσότερο φέρνει σε αντιπαράθεση τα ατομικά από τα κοινωνικά δικαιώματα».

Σπυρίδων Τσιρώνης- Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ»

«Όπως γνωρίζετε, οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ εδράζονται στον αξιακό κώδικα της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Επομένως, οι βουλευτές της ΝΙΚΗΣ δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικά σεμινάρια «πολιτικού μασάζ», ούτε επιβολή κομματικής πειθαρχίας. Αυτά τα θέματα τα έχουν λυμένα.

Η απόφαση αυτή φανερώνει ξεκάθαρα τα πραγματικά σχέδια του κ. Μητσοτάκη για το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κάτι για το οποίο εμείς στη ΝΙΚΗ δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Σκοπός είναι να πληγεί η παραδοσιακή οικογένεια, κάτι που συμβαίνει ούτως ή άλλως με  την αδράνεια που δείχνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και να ενισχυθεί κάθε άλλη μορφή σύζευξης που στρέφεται ενάντια σ’ αυτήν.

Σε μια χρονική περίοδο που τα Δελτία Ειδήσεων κατακλύζονται από φρικτά εγκλήματα, οι οικογένειες διαλύονται, ο ελληνικός λαός στενάζει από την ακρίβεια και η διαχείριση των εθνικών θεμάτων από την ΝΔ προκαλεί τρόμο, η σπουδή της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων δικαιώνει τη ΝΙΚΗ με άσχημο τρόπο. Με το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και όλης της κοινωνίας να διαφωνεί και με βουλευτές να αντιτίθενται κάθε μέρα περισσότερο, η πρεμούρα του πρωθυπουργού αποδεικνύει πως η woke ατζέντα και κουλτούρα δεν έρχεται ως κοινωνική ανάγκη ή ως δικαίωμα, αλλά ως επιβολή. Αυτό εξάλλου το βλέπουμε και από την πλύση εγκεφάλου που προσπαθούν να κάνουν στον λαό μέσα από τα Μ.Μ.Ε. οι διάφοροι κήρυκες της Πολιτικής Ορθότητας.  

Η ΝΙΚΗ ξεκάθαρα και δίχως αστερίσκους στάθηκε και θα στέκεται εναντίον της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων και ό,τι αυτή συνεπάγεται. Θα στέκεται ξεκάθαρα εναντίον σε οτιδήποτε προσβάλλει τον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας. Για εμάς πάντα η μάνα θα λέγεται – “μάνα” και ο πατέρας –“πατέρας”. Για όλους τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα καταψηφίσουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και καλούμε τους συνάδελφους βουλευτές και όλο τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί στα ανίερα σχέδια της κυβέρνησης».

 

*To thebest.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τους υπολοίπους βουλευτές της Αχαΐας αλλά δεν κατέστη δυνατόν  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις