Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου: Γιατί απαγορεύεται να περνάνε ποδήλατα- Τι λέει στο thebest ο Πάνος Λούκας

Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου: Γιατί απαγορεύετ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

  Οι κίνδυνοι και οι εργασίες που θα κρατήσουν για μεγάλο διάστημα

Απαγόρευση χρήσης ποδηλάτων ισχύει πλέον στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας.  

Οι κίνδυνοι για τους ποδηλάτες είναι πολλοί ενώ οι εργασίες συντήρησης που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα έφεραν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που διαμορφώνουν μία κατάσταση που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr o  Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, Πάνος Λούκας, «είναι ένα ζήτημα που με ανησυχεί πάρα πολύ.  Οι ποδηλάτες συγκαταλέγονται στην ομάδα “ευάλωτοι χρήστες οδών” με ό,τι συνεπάγεται αυτό.  Η γέφυρα είναι αυτοκινητόδρομος και με βάση τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας σε αυτούς τους δρόμους- και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας- απαγορεύεται η κίνηση ποδηλάτων και γενικά οχημάτων με ταχύτητα που είναι μικρότερη από 50 χλμ. την ώρα. Οι ποδηλάτες κινούνται με μία σημαντικά μικρότερη ταχύτητα σε σχέση με τη μέση ταχύτητα των επιβατηγών αυτοκινήτων και αυτό οδηγεί σε αυξημένο αριθμό ελιγμών  προσπέρασης από τα διερχόμενα οχήματα.

Ειδικά στη γέφυρα, οι ποδηλάτες που χρησιμοποιούν το οδόστρωμά της έχουν σημαντική αλληλεπίδραση με τα βαρέα οχήματα, φορτηγά και λεωφορεία, που χρησιμοποιούν τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας. Η διαφορά στις μάζες και η μειωμένη ορατότητα των ποδηλάτων δημιουργούν σοβαρές ανησυχίες για την οδική ασφάλεια. Αυτές οι ανησυχίες ενισχύονται και λόγω των περιοδικών ανέμων που υπάρχουν συχνά στη γέφυρα και μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σταθερότητα των ποδηλάτων.

Επιπλέον από τις 15 Ιανουαρίου γίνονται εργασίες συντήρησης  στο οδόστρωμα της γέφυρας, σε διάφορες φάσεις, οι οποίες μας έχουν οδηγήσει στο να κάνουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή στο ύψος περίπου των διοδίων γίνεται από μία λωρίδα σε κάθε κατεύθυνση  οπότε ο κίνδυνος για τους ποδηλάτες είναι μεγαλύτερος.

Η οδική ασφάλεια είναι πρώτη, μέγιστη προτεραιότητα. Θα πρέπει να τηρούμε τος κώδικες οδικής κυκλοφορίας. Έχουμε μηνύματα στις οθόνες της γέφυρας, και στην πλευρά του Ρίου και του Αντιρρίου τα οποία ενημερώνουν ότι υπάρχουν εργασίες σε εξέλιξη ενώ το μήνυμα εναλλάσσεται με ένα άλλο που ενημερώνει ότι απαγορεύεται η χρήση ποδηλάτου. Είναι σημαντικότατο θέμα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις