Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

AV Properties: Kαινοτόμες πρακτικές και μέθοδοι για την κτηματομεσιτική αγορά της Πάτρας

AV Properties: Kαινοτόμες πρακτικές και ...

Συνεχής εκπαίδευση και επαγγελματική προσέγγιση

Κύριε Μοσχόπουλε, η κτηματομεσιτική αγορά στην χώρα έχει περάσει την τελευταία δεκαετία από "σαράντα κύματα". Ποια είναι η σημερινή κατάσταση;

Η αγορά παραμένει σε μια τρικυμιώδη κατάσταση, ελλείψεις σε διαθεσιμα νεόδμητα διαμερίσματα και μεγάλη αύξηση τιμών στα οικοδομικά υλικά έχουν ανεβάσει τις τιμές σε πολύ υψηλά επίπεδα και έχουν κάνει την αγορά ή κατασκευή του απρόσιτη. Δεν αναμένω σύντομα αυτό να αλλάξει. Πάρολα αυτά και βάση τελευταίων καταγραφών (2022) η Ελλάδα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών. Η αυξημένη κινητικότητα οφείλεται στις χαμηλές τιμές ακινήτων συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ στην αύξηση αυτή συντέλεσε και η Golden Visa, ένα προγραμμα που μετέτρεψε την χώρα σε πόλο έλξης κάτι το οποίος διαπιστώνουμε και από το ενδιαφέρον των ξένων πελατών μας.

Η AV Properties έχει έρθει πρόσφατα στην Πάτρα. Δώστε μας ένα γενικό προφίλ της εταιρείας.

Η AV properties είναι θυγατρική της αγγλικής εταιρείας που διατηρεί δικό της γραφείο αλλα έχει και συνεργασίες με γραφεία στο Ηνωμενο βασίλειο. Αποτέλεσμα αυτού να έχει ένα ευρύ φάσμα πελατών όχι μόνο από την Αγγλία αλλά και από άλλες χώρες όπως Αμερική, Αραβικές χώρες και την Ασία. Είτε είναι κάποιοι με σκοπό την επένδυση για απόκτηση Golden Visa σε μια κατοικία στην χώρα μας είτε σαν εξοχικό είτε με μελλοντικό σκοπό την μόνιμη διαμονή τους μετά την συνταξιοδότηση. Υπάρχουν οι ψηφιακοί νομάδες που έρχονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να απολαύσουν την χώρα μας σε συνδυασμό με την δουλειά εξ αποστάσεως. Στην AV Properties ακολουθώντας την πολιτική της αγγλικής εταιρείας φροντίζουμε η γραφειοκρατία να μην αποτελεί εμπόδιο και να μην φέρνει καθυστερήσεις. Η ομάδα μας πλήρως καταρτισμένη ακολουθεί με ορθότητα στην ολοκλήρωση και συλλογή των νόμιμων εγγράφων και απαραίτητων δικαιολογητικών, με αυστηρότητα και άκρως επαγγελματική διαχείριση. Στην AV Properties με εμπειρία πάνω από 23 χρόνια στην διαχείριση ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προωθουμε την αξιοπιστία αλλα και καινοτόμες υπηρεσίες. Για την διεκπεραίωση κάθε σταδίου έμπειρη ομάδα συνεργατών, δικηγόρων, λογιστών, πολιτικών μηχανικών, τεχνικών πάσης φύσεως είναι πάντα στη διάθεση με σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Σεβόμαστε το κάθε πελάτη μας ξεχωριστά και μοναδικά και με απόλυτη ευλάβεια και κατανόηση των αναγκών του.

Βλέπουμε πως ως εταιρεία, έχετε δραστηριότητα και στη Μύκονο. Είναι αλήθεια τόσο κορεσμένη όσο ακούγεται, η αγορά εκεί;

Το πρώτο μας βήμα στην Ελλάδα ήταν στην Μύκονο. Σαν εταιρεία βλέπουμε πως δεν έχει κορεστεί η αγορά, έχει αλλάξει το πελατολόγιο μας. Είχαμε Ρώσους και Άραβες, τώρα έχουμε από άλλες χώρες. Έχουμε και αρκετούς Έλληνες που αγοράζουν μέσω της εταιρείας μας.

Τελευταία, οι μη ιδιοκτήτες ακινήτου, αγωνιούν όλο και περισσότερο, καθώς βλέπουν τις τιμές των ενοικίων να εκτοξεύονται. Πώς αναμένεται να εξελιχθεί η συγκεκριμένη τάση; Δεν θα αλλάξει κάτι σύντομα προς όφελος των ενοικιαστών. Θα πρέπει να βγουν στην αγορά αρκετά ακίνητα προς διάθεση για να πέσουν οι τιμές. Η αύξηση τιμών ενοικίασης από τη μια οφείλεται στη μείωση προσφοράς ενοικιαζόμενης κατοικίας και αδράνειας του κατασκευαστικού κλάδου. Βλέπετε πως για τουλάχιστον μια δεκαετία η οικοδομή στην χώρα είχε σταματήσει. Χρειάζεται χρόνος για να έρθει η αγορά σε μια ισορροπία πάλι.

Ποιες πιστεύετε πως είναι οι προοπτικές για την κτηματομεσιτική αγορά στην Πάτρα;

Η Αχαΐα για εμάς είναι η περιοχή που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες μας ότι χρειάζεται. Θάλασσα (ιστιοπλοΐα , ψάρεμα ,καταδύσεις, kite surf κλπ) βουνό (πεζοπορίες, σκι, παραπέντε κλπ) πανεπιστήμια, νοσοκομεία, οινοποιεία και το Καρναβαλι μας. Πιστεύουμε πολύ στην ανάπτυξη της και την προτείνουμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την χώρα μας. Γιατί και εμείς το γραφείο το κάναμε εδώ και όχι στην Αθήνα. Βέβαια εξυπηρετεί και όλη την Πελοπόννησο και δυτική Ελλάδα.

 

AV Properties

Γκότση 20, Πάτρα

Τ.: 2610226495

Ε.: [email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά