Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια «διαφορετική» επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας!

Μια «διαφορετική» επίσκεψη στο 2ο Δημοτι...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Η Τάνια Ιωακειμίδου

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας υποδέχθηκε τη συγγραφέα του βιβλίου: «Η μαμά μου η καροτσάτη», την Τάνια Ιωακειμίδου, μια δυναμική γυναίκα που με τον λόγο και το παράδειγμά της ευαισθητοποιεί τους ανθρώπους γύρω της για την αναπηρία, ενώ η ίδια κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Τα παιδιά του Σχολείου, μέσα σε ένα κλίμα που ενθάρρυνε τη θετική αλληλεπίδραση, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα άτομο με αναπηρία, να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση «μπαίνοντας στη θέση του» και να θαυμάσουν το ψυχικό σθένος που κρύβει μέσα του η θαρραλέα και αισιόδοξη αντιμετώπιση της καθημερινότητας, των δυσκολιών, των περιορισμών και των αποκλεισμών που υφίστανται αυτά τα άτομα.

 

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών είναι μια συνεχής εξελισσόμενη διαδικασία που συνεχίζεται έμπρακτα σε καθημερινή βάση αφού στο Σχολείο μας φοιτά ένας μαθητής που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και αποκλεισμούς.

Στην εκδήλωση ο μικρός μαθητής, μαζί με τη συγγραφέα, απάντησαν σε "δύσκολες" ερωτήσεις, διώχνοντας την αρχική αμηχανία, έμαθαν να σεβόμαστε και να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα και παρέδωσαν σημαντικά μαθήματα αισιοδοξίας με το λαμπερό τους χαμόγελο και το φωτεινό τους παράδειγμα! Τους ευχαριστούμε!

Πάτρα: Στο 70% οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία για το Καρναβάλι- Από 150 έως 5.500 το τριήμερο στα airbnb

Σεισμός στην Αργολίδα: Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Ειδήσεις Τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις