Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Χωρίς φρένο ο πληθωρισμός: «Μπαράζ» νέων ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα

Χωρίς φρένο ο πληθωρισμός: «Μπαράζ» νέων...

Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει χωρίς φρένα και γονατίζει τα νοικοκυριά.

Νέες ανατιμήσεις σε δεκάδες προϊόντα φέρνει το 2024, καθώς ο πληθωρισμός τρέχει χωρίς φρένα και γονατίζει τα νοικοκυριά.

Μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου αναμένονται δυο κύματα ανατιμήσεων σε περίπου 200 προϊόντα πρώτης ανάγκης: έως το τέλος του Ιανουαρίου αναμένεται να περάσουν στο ράφι αυξήσεις κοντά στο 6% κατά μέσο όρο σε 100 προϊόντα και άλλο ένα 7% σε άλλα 100 προϊόντα έως το τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Αυξήσεις σε αλλαντικά, τυριά και καφέ
Σημαντικές αυξήσεις της τάξης του 22% αναμένεται στους φρέσκους χυμούς, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα και αποσμητικά έως 19%, αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας 16%, ελιές έως 14%, τυριά χύμα και συσκευασμένα έως 10%, καφές εσπρέσο έως 7%, έτοιμες σαλάτες 4% και φέτα 3%, όσπρια και ρύζι έως 10%, κατεψυγμένα λαχανικά περίπου 8%.

Όσες εταιρείες, βέβαια, κοινοποιήσουν από τις 10 Ιανουαρίου και μετά στα σούπερ μάρκετ νέους τιμοκαταλόγους με αυξήσεις στα προϊόντα τους δεν θα μπορούν να κάνουν προσφορές τύπο 1+1 δώρο και εκπτώσεις για 3 μήνες.

Τα νέα μέτρα που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί για 10ετίες η αγορά μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή έως τον Μάρτιο ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και νέο πακέτο μέτρων για να τιθασεύσει το τέρας της ακρίβειας.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις