Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Άλκης Κωνσταντινίδης - Ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου "The Mark", στο THE BEST

Άλκης Κωνσταντινίδης - Ο ιδιοκτήτης του ...

"Multibrand store σημαίνει διαχείριση και ισορροπίες ανάμεσα σε εταιρείες κολοσσούς"

Εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο του κέντρου της Πάτρας και το luxury βεστιάριο διάσημων labels ένδυσης ο Άλκης Κωνσταντινίδης του καταστήματος  «The Mark Κωνσταντινίδης» μοιράζεται μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Ιδού τι απάντησε στο The Best Magazine:

Ποιο θεωρείς το βασικό και πιο χρήσιμο προσόν σου στο επάγγελμα; Ποιο κομμάτι της διαδικασίας της δουλειάς σε εξιτάρει περισσότερο;

Νομίζω πως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μου είναι η ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά που πρέπει να έχεις για να ελέγχεις διαφορετικά πράγματα και καταστάσεις της όλης διαδικασίας στη δουλειά. Επιπλέον, η ευελιξία και η κατανόηση των καθημερινών δυσκολιών, που εμφανίζονται από εκεί που δεν τα περιμένεις, είτε αυτά λέγονται προμηθευτές, πελάτες, προσωπικό. Πρέπει να είσαι εκεί για όλους πάντα και να δίνεις λύσεις.

Η διαδικασία τώρα της δουλειάς είναι όμορφη σχεδόν σε όλες τις φάσεις της, όμως οι στιγμές των παραγγελιών, παρόλο που είναι ίσως οι πιο σημαντικές μιας και δεν συγχωρούνται τα λάθη, είναι και οι πιο δημιουργικές, είναι αυτές που σε αποσπούν από την καθημερινότητα. Σε ανανεώνουν, μιας και βλέπεις πρώτος τις νέες τάσεις των σχεδιαστών.

Είναι εύκολο να διευθύνεις ένα multibrand store; Έχεις αγαπημένα labels και ποια έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος;

Multibrand store σημαίνει διαχείριση, ισορροπίες ανάμεσα σε εταιρείες κολοσσούς, πολύ χρόνο, ταξίδια και απόλυτη παρακολούθηση του ρυθμού των πωλήσεων σε καθημερινή βάση. Εύκολο λοιπόν δεν το λες αλλά αλήθεια, ποια δουλειά λες εύκολη σήμερα; Εγώ βέβαια έχω πάντα όλα τα χρόνια την πολυτέλεια να έχω συνεργάτη την αδερφή μου, που μοιράζεται μαζί μου τον όγκο της όλης διαδικασίας.

Δικαιωματικά η εταιρεία που έχει κάπως πιο ξεχωριστή θέση στη συνείδησή μου είναι η Hugo Boss, μιας και είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα λειτουργείας του καταστήματος. Σίγουρα μαζί με Karl Lagerfeld, Michael Kors και Joop, είναι τα αγαπημένα brands των πελατών μας.

Πώς είναι το 24ωρο σου; Τι σου αρέσει να κάνεις εκτός δουλειάς;

Η ημέρα ξεκινάει καθημερινά ανάμεσα στις 06:30 με 07:00. Είναι η ώρα του πρωινού που κατά παράδοση τουλάχιστον 36 χρόνια τώρα, το ετοιμάζω προσωπικά για όλους. Τα παιδιά θα φύγουν για το σχολείο και εγώ για το μαγαζί. Το μεγαλύτερο μέρος της μέρας είναι αφιερωμένο στη δουλειά αλλά καθημερινά προσπαθώ να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου. Το μπάσκετ είναι η μεγάλη μου αδυναμία, κυρίως σαν θεατής πια, αλλά και οτιδήποτε αθλητικού περιεχομένου αποσπά κυρίως τον ελεύθερο χρόνο μου. Και το θέατρο όμως είναι κάτι που αγαπώ. Κατά καιρούς έχω συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και η αλήθεια είναι ότι πάντα το διασκεδάζω ιδιαίτερα.

Μίλησέ μας για τα παιδιά σου και ποιες στιγμές απολαμβάνεις μαζί τους.

Ξεκινάμε το 2006 με την Ιωάννα, παραδοσιακά με το όνομα της μαμάς. Είναι στα 17, μπαλαρίνα από τα τέσσερά της, δυναμική, αποφασιστική και κατασταλαγμένη φέτος για τις Πανελλήνιες, για Ψυχολογία Θεσσαλονίκης. Νομίζω «το έχουμε», θα δούμε. Το 2009 συνεχίσαμε με το όνομα της μητέρας της συζύγου μου, την Αγγελίνα. Σχεδόν 15 σήμερα, αγαπάει τις ταχύτητες, τον στίβο και είναι η πιο αθλητική όλων μας, ερωτευμένη με τον σκύλο της. Ονειροπόλα, έφηβη στο maximum που ακόμα χτίζει τα «θέλω» της. Όταν μεγαλώσει θέλει να σπουδάσει Οικοδομικά (Οικονομικά δηλαδή). Στο νούμερο 3 ο Αναστάσης. Ήρθε το 2015 και συνεχίστηκε και εδώ η παράδοση από Αλκιβιάδη σε Αναστάση. Οκτώ χρονών και 3η Δημοτικού. Χαϊδεμένος, Αεκτζής, κολυμβητής, με τεράστια αγάπη για το πόλο καθώς είναι και αθλητής του ΝΟΠ. Ήσυχος και με μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του, αλλά όταν τα πράγματα ζορίσουν τρέχει στην αγκαλιά του πατέρα του.

Πραγματικά απολαμβάνεις τα παιδιά και καταλαβαίνεις τους κόπους σου σε σχολικές γιορτές, εξετάσεις, αθλητικούς αγώνες. Εκεί αντιλαμβάνεσαι το μεγάλωμά τους και τον δικό σου ρόλο.

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον σου και τί σε αγχώνει περισσότερο;

Το όνειρό μου για τα παιδιά μου είναι η ευτυχία τους και η τύχη που είχε ο πατέρας τους, στην επιλογή του ανθρώπου που θα τους συντροφεύει στη ζωή. Να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή ως μοναδική. Μεγάλο μου άγχος η συμπεριφορά η δική μας απέναντι στον πλανήτη μας και η κληρονομιά που θα τους αφήσουμε για να ανταπεξέλθουν σε απρόβλεπτες καταστάσεις που φαίνονται ότι έρχονται.

www.themark.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά