Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νίκος Κουμανιώτης: Ο κόσμος του καφέ με γοητεύει, με γεμίζει έμπνευση και συναισθήματα

Νίκος Κουμανιώτης: Ο κόσμος του καφέ  με...

Ο Νίκος Κουμανιώτης είναι Senior Production Operations Manager στην Coffee Island

Κάθε γουλιά καφέ μεταφέρει μνήμες από τα ταξίδια με την ομάδα της Coffee Island στις περιοχές προέλευσής του και κουβαλά την ιστορία των ανθρώπων που τον καλλιέργησαν. Σε κάθε κούπα, ξαναζούμε τις στιγμές που μοιραστήκαμε με τους ανθρώπους που γνωρίσαμε - ανθρώπους που δεν ήταν απλά παραγωγοί καφέ, αλλά φίλοι και συνεργάτες. Είμαι λάτρης του καφέ φίλτρου, μου αρέσει το ξεκίνημα κάθε μέρας να συνοδεύεται από αυτό το άρωμα που γεμίζει τον χώρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μικρά μου κορίτσια (4 και 6 ετών) έχουν ζητήσει να δοκιμάσουν αυτό που πίνει ο μπαμπάς, αλλά φυσικά και να τα πάρει μαζί του στη δουλειά. Εκεί που τα τεράστια σιλό φιλοξενούν τους αμέτρητους κόκκους του καφέ!

Στη μονάδα παραγωγής μας, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, απασχολούμε περίπου 30 άτομα από την ευρύτερη περιοχή και ψήνουμε περίπου 1,400 τόνους καφέ τον χρόνο. Το 90% της ποσότητας του καφέ εισάγεται απευθείας από τις φάρμες, αφού η εταιρία, από την αρχή της λειτουργίας της, προχώρησε σε αναζήτηση και άμεση συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής της κουλτούρας και δράσης το Direct Trade.

Στην Coffee Island μένουμε πιστοί στις αξίες μας. Αξίες που μας δημιούργησαν και αποτελούν πρωταρχικό μας μέλημα σε κάθε μας ενέργεια που αφορά τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Κοινωνία. Βοηθούμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες, φροντίζουμε να μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και δεσμευόμαστε για ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα. Έτσι, αναλαμβάνουμε δράσεις για τη στήριξη και την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, διασφαλίζοντας ότι η παρουσία μας έχει θετική επίδραση στο περιβάλλον και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτές.

Με συνέπεια και αφοσίωση, δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινότητες που επιχειρούμε και θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, συνεισφέροντας στην οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσω των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία μας με την οργάνωση Water to Thrive χρηματοδοτώντας την κατασκευή ενός πηγαδιού ύδρευσης στην περιοχή Sidama της Αιθιοπίας το 2023, που βοηθάει τους κατοίκους να αποκτήσουν μια περισσότερο λειτουργική καθημερινότητα αποκτώντας πρόσβαση σε βασικά αγαθά και βελτιώνοντας τις συνθήκες της καθημερινής τους διαβίωσης.

Αποστολή μας φυσικά παραμένει ο εκδημοκρατισμός του specialty καφέ, του καφέ δηλαδή υψηλής ποιότητας. Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς τις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και προτιμήσεις, αλλά και συναισθανόμενοι την ψυχολογία τους που επιβαρύνεται από το πιεστικό οικονομικό περιβάλλον.

Η αγάπη μας για τον καφέ σημαίνει ότι θέλουμε να μπορούν όλοι να ταξιδεύουν καθημερινά με τις αισθήσεις τους ανακαλύπτοντας νέους τόπους, νέες ιστορίες και να γνωρίζουν διαφορετικές κουλτούρες από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Μια εμπειρία που δεν είναι πολυτέλεια αλλά προσιτή απόλαυση. Εργάζομαι 8 χρόνια στον κόσμο του καφέ και ειδικότερα στο κομμάτι της αναζήτησης και μετέπειτα της επεξεργασίας του, και εξακολουθεί να με γοητεύει και να με γεμίζει έμπνευση και συναισθήματα. Η συναναστροφή μου με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους και κουλτούρες, τόσο αλλιώτικες αλλά τόσο ίδιες όταν σμίγουν γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ, τολμώ να πω ότι με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο.

www.coffeeisland.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά