Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Το σήκωσε ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη» – Τι λέει η μητέρα για τον άγριο ξυλοδαρμό του 4χρονου γιου της

«Το σήκωσε ψηλά και το έσκασε κάτω με δύ...

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό του 23χρονου συντρόφου της μητέρας

Διασωληνωμένο, σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ το 4χρονο αγόρι που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του, στα Μέγαρα.

Την ίδια ώρα ο 8χρονος αδερφός του υποβλήθηκε σε ορθοπεδική επέμβαση για την αποκατάσταση κατάγματος στο δεξί του χέρι. Με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του 4χρονου ηλικίας 11, 10 και 8 ετών. Τα δύο μεγαλύτερα παιδία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δε φέρουν εμφανή τραύματα, ωστόσο θα υπάρξει για όλα άμεσα ιατροδικαστική και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές για τον εντοπισμό του 23χρονου συντρόφου της μητέρας του άτυχου παιδιού που φέρεται να είναι ο δράστης. Σοκάρει το γεγονός ότι ο 4χρονος είχε διακομισθεί ξανά στο νοσοκομείο πριν από δύο μήνες με εκδορές και εγκαύματα.

 Η μητέρα των παιδιών μετέφερε το μέγεθος των τραγικών στιγμών που έζησαν για μια ακόμα φορά τα παιδιά μέσα στο σπίτι της. «Στα καλά καθούμενα χτύπαγε εμένα, χτυπούσε τα παιδιά μου με κουτάλες, με ό,τι έβρισκε. Αντικείμενα τα πέταγε πάνω μου» ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα. «Του έβαλαν λάμες. Ζαλίζεται λίγο αλλά ακόμα δεν έχει συνέλθει. Πήγα πάνω στην εντατική. Είδα και το μωρό. Χάλια. Μαύρα χάλια. Το σήκωσε πολύ ψηλά και το έσκασε κάτω με δύναμη».

Ο θείος των παιδιών, ανέφερε: «Μόλις άκουγε τους αδερφού μου το όνομα, έλεγε προς απάντηση στην γυναίκα του: “Εγώ θα σου σκοτώσω ένα παιδί για να δούμε τι θα κάνει ο πατέρας“».

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

«Σε συνέχεια του από 11/1/24, ενημερωτικού υπηρεσίας μας, γνωρίζεται συμπληρωματικά:

Κατόπιν αυτεπάγγελτης άστυν προδικαστικής έρευνας και προφορικής παραγγελίας εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διακομιδή (11/1/24, 05:00 hrs) και εν συνεχεία εισαγωγή, των τριών (3) ανηλίκων αδελφών του (4χρονου) παθόντος, ήτοι:

Ανήλικος, (11) ετών
Ανήλικος, (10) ετών
Ανήλικός, (8) ετών
Ο τρίτος εξ αυτών διεγνώσθη με κάταγμα δε άνω άκρου και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά

Νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους
Κατάσταση υγείας: Σταθερή
Περαιτέρω ιατρικές ενέργειες: Εξέταση περί μεταδοτικών νοσημάτων / παιδοψυχιατρική εκτίμηση / ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με εισαγγελική παραγγελία».
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το 4χρονο αγόρι που διακομίσθηκε στο Θριάσιο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά τα άγρια χτυπήματα από τον σύντροφο της μητέρας του. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης. 
Υπήρχε μήνυση από τον Οκτώβριο
Τον περασμένο Οκτώβριο η μητέρα είχε καταθέσει μήνυση κατά του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της ίδιας και των παιδιών της. Ένα μήνα αργότερα, το 4χρονο παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων με τραύματα από χτυπήματα και εγκαύματα από καυτό νερό. Τότε, έγινε αναφορά από το Νοσοκομείο προς την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από το Νοέμβριο είχε διαταχθεί έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες ζωής του παιδιού. Από την αστυνομία όμως η απάντηση ήταν πως ο εντοπισμός της διεύθυνσης της οικογένειας κατέστη δυσχερής.

«Η επόμενη επαφή της Ελληνικής Αστυνομίας με την οικογένεια ήταν τον Νοέμβριο του 2023 όταν η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αναζήτησε την πιθανή διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, με μόνο αίτημα την αναζήτηση διεύθυνσης της κατοικίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Στις 8 Ιανουαρίου μάλιστα, γείτονες απευθύνθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για παραμέληση και κακοποίηση των παιδιών. «Λάβαμε μία αναφορά στην γραμμή 1056, μόλις στις 08/01 ίσως κατόπιν εορτής από όλα αυτά που συνέβαιναν στα παιδιά» ανέφερε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις