Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πισπιρίγκου: Καταγγέλλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς – "Η κοινή γνώμη παρασύρθηκε από το μένος"

Πισπιρίγκου: Καταγγέλλει ξυλοδαρμό από α...

Για όσα ακολούθησαν της σύλληψής της απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την τέταρτη ημέρα της απολογίας της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Τα όσα ακολούθησαν της σύλληψης της για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας περιέγραψε κατά την τέταρτη ημέρα απολογίας της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κατηγορούμενη υποστήριξε πως βασανίστηκε από τους αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να ομολογήσει το έγκλημα και να εμπλέξει και τον Μάνο Δασκαλάκη, ως το πρόσωπο που της χορήγησε την κεταμίνη.

Η απολογία της ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, οπότε και ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από την έδρα.

«Αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα παρέσυρε και τη δίωξη για τα δυο άλλα παιδιά. Δεν υπήρχε καμία υποψία ούτε για μένα ούτε για κανέναν άλλο, η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο και κανείς δεν μας είχε ενοχλήσει. Πως γίνεται να γίνονται Πυθείες όλοι; Κάποια πράγματα δεν συνάδουν και φαίνεται πως κάποιους σκοπούς εξυπηρέτησε όλο αυτό, τους οποίους δεν γνωρίζω. Όλη η κοινή γνώμη παρασύρθηκε από αυτό και είχε αυτό το μένος χωρίς να με γνωρίζει κανείς ούτε εμένα, ούτε τον τότε σύζυγο μου, ούτε την οικογένεια μου, ούτε πώς μεγαλώσαμε τα παιδιά μας» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόεδρος: Πως βιώσατε τις απώλειες των παιδιών πως πενθήσατε ως μαμά;

Κατηγορούμενη: Είναι εύκολο να κρίνεις κάποιον αλλά αν δεν φορέσεις τα παπούτσια του, δεν μπορείς να μιλήσεις. Η αρρώστια της Μαλένας ήταν ξαφνική …. Στην καθημερινότητα ήμουν ζωντανή νεκρή αλλά πίσω μου είχα ένα παιδί που είχε ανάγκες. Έπρεπε να βρω δύναμη, δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Ήταν αδιανόητο, πολύ σύντομο… Τα μαύρα τα έβγαλα αργότερα, εγώ λευκά και ροζ ήθελα να φοράω, τα αγαπημένα χρώματα των παιδιών μου, τα μαύρα τα θεωρώ υποκρισία. Στην Ίριδα είχα θυμώσει … Γιατί σε εμάς έλεγα . Και στις δυο απώλειες υπήρχε η Τζωρτζινα πίσω το κίνητρο για να σηκωθείς να προχωρήσεις. Δεν πρόλαβα να πάω στον ψυχολόγο για το θάνατο της Ίριδας ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα. Είχα πιεστεί παρά πολύ ήθελα να εξαφανιστώ απ όλους. Είχα πνιγεί … Είχα πάνω από το κεφάλι μου τη μουρμούρα του Μάνου, την απώλεια της Ίριδας και μιας οικογένειας που έβλεπα πως χάνω.

Πρόεδρος: Πως βιώσατε το πένθος μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Μέχρι τώρα το βιώνω. Χάλια ψυχολογικά. Μου έκανε καλό η δημοσιότητα, απασχολούσε το μυαλό μου. Πήγα σε ψυχίατρο πήρα χάπια, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ερχόμουν σε ερωτική επαφή με το Μάνο για να κουραστώ σωματικά και να κοιμηθώ.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε πως οι αστυνομικοί χρησιμοποιήσαν κάθε μέσο για να αποδεκτοί τη δολοφονία του παιδιού της, πράγμα που εκείνη δεν έκανε ποτέ. Ωστόσο, η ίδια ανέφερε ότι ουδέποτε προσέφυγε κατά των αστυνομικών καθώς ο τότε συνήγορος της της είπε να μην κατηγορήσει τους αστυνόμους γιατί δεν θα έβγαζε άκρη.

«Ο αστυνομικός μου είπε ‘Δεν μπορώ να καταλάβω τι σε έφτασε εκεί. Καταλαβαίνω ότι ήταν άρρωστο το παιδί και ήθελες να το λυτρώσεις. Θα πούμε ότι σου έδωσε ο σύζυγός σου την κεταμίνη γιατί ο πατέρας του έχει πρόσβαση. Εσύ θα φας δέκα χρόνια γιατί από οίκτο πήγες να λυτρώσεις το παιδί’. Του απάντησα ‘Δεν ξέρω τι μου λέτε. Θέλω το δικηγόρο μου’. ‘Όλοι το πιστεύουν ότι σκότωσες την Τζωρτζίνα και πες για το Δασκαλάκη να τελειώνουμε’ είπε και εγώ είπα ‘Δεν ξέρω για τη κεταμίνη δεν μπορώ να πω κάτι γιατί δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχω κάνει τίποτα, ποια θέση να ελαφρύνω;’. Μου λέει ο αστυνομικός ‘κοίτα με στα μάτια. Σκότωσες τη Τζωρτζινα;’ ‘Όχι’ του είπα. ‘Και άρχισε να με βαράει… στο κεφάλι … παντού. Δεν μίλησα καθόλου. Μου είπε ‘σήκω όρθια’ και με χτύπησε στο στομάχι, ‘πες το να τελειώνουμε, πες το για το Δασκαλάκη’. Είπα: ‘Δεν υπογράφω, δεν ξέρω τίποτα. Γιατί με κατηγορείτε;’.

Κατά των δημοσιογράφων
Κατά την αναλυτική της περιγραφή κατήγγειλε και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Κ. Πλεύρη, το 2022 αν η κατηγορούμενη συκοφαντήσει νοσηλευτές και γιατρούς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με την υπόθεση πριν τη σύλληψη της, λέγοντας: «Το δημοσιογραφικό έργο είναι ένα επάγγελμα. Πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους αλλά υπάρχουν όρια, ειδικά όταν μιλάμε για μωρά και παιδιά, για το Γολγοθά μιας οικογένειας. Προσπαθήσαμε να βάλουμε όρια αλλά δεν το προλαβαίναμε και μας ξέφυγε. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί όλο αυτό το κλίμα της συμπόνοιας γύρισε στο ότι η μάνα σκοτώνει τα παιδιά για τον πατέρα. Είναι ανόητο… πρέπει να είσαι ψυχασθενής για να βάλεις εάν τέτοιο κίνητρο χωρίς αποδείξεις χωρίς τίποτα. Έχω αγανακτήσει, γιατί όλο αυτό συμβαίνει επειδή ήμουν μόνη μου με το παιδί μου στο θάλαμο. Και που θα ήμουν;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπουφόν και ο Πάριος
Ολοκληρώνοντας την απολογία της, η πρόεδρος του δικαστηρίου έθεσε τις πρώτες τις ερωτήσεις, λέγοντας: «Θέλω αρχικά να σας δώσω λίγο χρόνο για να μιλήσετε για τον εαυτό σας, την παιδική σας ηλικία, τις αλλαγές στο οικογενειακό σας περιβάλλον».

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, στο διαζύγιο των γονιών της, καθώς και στην επαγγελματική της σταδιοδρομία. Στη συνέχεια, μίλησε για τον συζυγό της περιγράφοντας ένα κακομαθημένο άνθρωπο με απαιτήσεις, τις οποίες εκείνη -που κρατούσε τα οικονομικά του σπιτιού- προσπαθούσε να ικανοποιήσει. «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενη σε όλα τα προβλήματα που είχε η μεταξύ τους σχέση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις