Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θάσος: Σηψαιμικό σοκ υπέστη ο 4χρονος - «Φαινόταν σαν πνευμονία», λέει ο πατέρας του

Θάσος: Σηψαιμικό σοκ υπέστη ο 4χρονος - ...

Η μαρτυρία του πατέρα του παιδιού

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του 4χρονου αγοριού από τη Θάσο που κατέληξε τη Δευτέρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του εξήγησε ότι υπέστη σηψαιμικό σοκ από τον στρεπτόκοκκο και ότι η κλινική εικόνα του παρέπεμπε σε ίωση.

«Ο μικρός είχε δύο μέρες πυρετό, ίωση απλή, αλλά τελικά η καλλιέργεια που πήραμε στην Καβάλα στο νοσοκομείο βγήκε ότι είχε και ένα μικρόβιο στο αίμα του. Αυτό του έκανε σηψαιμικό σοκ πάρα πολύ γρήγορα. Φαινόταν να έχει πνευμονία το παιδί αλλά τελικά είχε πάρει κάποιο μικρόβιο», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega.

«Από λεπτό σε λεπτό χειροτέρευε η κατάσταση του παιδιού, δεν είχε χρόνο να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα. Δεν έγινε κάποιο λάθος (ιατρικό). Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν ότι αντιμετωπίζει μία ίωση. Όσο περνούσε η νύχτα όμως το παιδί χειροτέρευε και φαινόταν σαν να κάνει βαριά πνευμονία», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο 4χρονος κόλλησε τον στρεπτόκοκκο από την αδελφή του, αλλά ότι αυτή τον πέρασε πολύ πιο ελαφρά. «Δεν φαινόταν ότι αντιμετωπίζει κάτι άλλο. Έχουμε και μία μικρούλα στο σπίτι η οποία κόλλησε πρώτη τον ιό αυτή, τον πέρασε πιο ελαφριά, μετά κόλλησε ο μικρός».

Ο πατέρας του αγοριού επέμεινε ότι δεν υπήρξε κάποιο ιατρικό λάθος «τα πρωτόκολλα που έχουν οι γιατροί, φέραμε και παιδίατρο στο σπίτι για να εξετάσει το παιδί, είναι ότι πρέπει τρεις μέρες να είναι εμπύρετο το παιδί, δύο 24ωρα για να δώσω αντιβίωση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις