Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Ο operational manager της “Belehas - Transfer Solutions” στο THE BEST

Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Ο operational man...

"Η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής"

Η δραστηριοποίηση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών είναι κάτι που ο ίδιος δεν είχε σκεφτεί μέχρι που μία κομβική γνωριμία του άνοιξε νέους ορίζοντες!

Διατηρώντας τη θέση του operational manager στην "Belehas - Transfer Solutions" που έχει ως κύρια δραστηριότητα εμπορευματικές μεταφορές σε πανελλαδική κάλυψη με εγκαταστάσεις σε Αχαΐα και Αττική αξιόπιστα, υπεύθυνα και αποδοτικά σύμφωνα με τα διεθνή standards, γνωρίζει ότι αξία έχει η γνώση, η προσήλωση και η εκμάθηση, εργαλεία που βοηθούν στη συνεχόμενη εξέλιξη για το παρόν αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεων. Ωστόσο, το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει, είναι η οικογένειά του και μέλημά του να περνά ποιοτικό χρόνο με τους γιους τον 10χρονο Κωνσταντίνο και τον 7χρονο Γιώργο.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με τον χώρο των μεταφορών;

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια στον χώρο πωλήσεων αυτοκινήτων, δεν υπήρχε καθόλου στον τότε επαγγελματικό μου ορίζοντα καμία εικόνα για τον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών. Οι συγκυρίες, το timing και η γνωριμία μου με την σύζυγό μου Αγγελική Μπέλεχα και τον αδερφό της Κωνσταντίνο, ήταν κομβικά για την ενασχόληση με τον συγκεκριμένο χώρο.

Τι σας «κεντρίζει» σε αυτόν;

Μετά από 12 χρόνια εμπειρίας μπορώ να πω ότι είναι ένας χώρος δύσκολος, απαιτητικός, αλλά παράλληλα δημιουργικός και γεμάτος νέες προκλήσεις.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην εταιρεία;

Ο ρόλος της Γενικής Διοίκησης και Διαχείρισης για μένα δεν θα είχε καμία αξία. Αξία έχει η γνώση, η προσήλωση και η εκμάθηση, εργαλεία που βοηθούν στη συνεχόμενη εξέλιξη για το παρόν αλλά και το μέλλον των επιχειρήσεων.

Για ποιο επίτευγμά σας θα λέγατε ότι είστε περισσότερο περήφανος;

Το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι η οικογένειά μου. Είμαι άνθρωπος του 21ου αιώνα που με πολύ προσωπική δουλειά έχω καταφέρει να είμαι σε θέση να αντιμετωπίζω επιτυχώς τις όποιες προκλήσεις παρουσιάζονται και να βρίσκομαι σήμερα εδώ, να διευθύνω με ζήλο και πάνω απ’ όλα να περνώ ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου.

Πώς ισορροπείτε μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής;

Για μένα η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Δίνω προτεραιότητα στα καθήκοντά μου και θέτω όρια. Ο ερχομός των παιδιών ήταν τεράστια αλλαγή και ήρθε στη ζωή μου τη στιγμή που έπρεπε. Την ανεμελιά την αποχαιρετάς μόλις έρχεται ένα παιδί. Και βέβαια παρατάς εντελώς την αυτοδιάθεση, αυτό το αίσθημα του «ανοίγω την πόρτα και φεύγω». Όμως βαθαίνει η ευαισθησία σου, αλλάζουν τελείως η οπτική σου για τον κόσμο και η κατανόησή σου.

Πώς είστε ως μπαμπάς; Πώς περνάτε τον κοινό σας χρόνο με τα παιδιά;

Προσπαθώ να είμαι για τα παιδιά μου εκείνος ο άνθρωπος που γνωρίζουν πως θα είναι δίπλα τους ό,τι και εάν συμβεί, όχι μονάχα με λόγια, αλλά με πράξεις ανιδιοτελούς αγάπης. Σωστός μπαμπάς για μένα σημαίνει καλός μπαμπάς. Κοινός χρόνος ίσον ποιοτικός χρόνος. Τι πιο δύσκολο από τη σωστή ανατροφή παιδιών... Μοιραζόμαστε και οι γονείς εμπειρίες με τα παιδιά μας και κάνουμε δραστηριότητες από κοινού. Τομείς όπως γνωσιολογικός, ψυχοκινητικός και συναισθηματικός είναι στοιχεία που συναρμολογούν το πάζλ οικογένεια, γονείς, παιδιά.

Ποια άγχη έχουν οι μπαμπάδες της σύγχρονης εποχής; Ποιο είναι το δικό σας «στοίχημα» σε σχέση με την ανατροφή των παιδιών σας;

Ως κουλτούρα, εξακολουθούμε να έχουμε ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι μπαμπάδες είναι οι κύριοι … μισθωτοί. Ο σύγχρονος μπαμπάς είναι «αναγκασμένος» να είναι παράλληλα ο κουβαλητής και ο σύγχρονος πρακτικός μπαμπάς. Κοινώς να μπορεί να τα συνδυάζει όλα. Αυτό συχνά μας αγχώνει και μας αποδιοργανώνει καθώς δεν έχουμε την ικανότητα να τα κάνουμε και τα δύο όσο καλά θα θέλαμε. Το δικό μου «στοίχημα» είναι να μάθουν ότι όλοι οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Να μάθουν να λένε τη γνώμη τους με θάρρος, αλλά να έχουν και τη σοφία να δέχονται τη γνώμη των άλλων. Να μην είναι απόλυτοι και μονολιθικοί. Να μην είναι εγωιστές και να είναι γενναιόδωροι. Να θέλουν να είναι χρήσιμοι, να έχουν ευαισθησίες και να είναι φιλάνθρωποι και συμπονετικοί στην κοινωνία. Να είναι «κύριοι» με καλές προθέσεις.

www.belehas.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά