Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ο CEO της "Bit My Job" Iωάννης Αναστασόπουλος στο THE BEST

Ο CEO της "Bit My Job" Iωάννης...

"Συνεχίζω με το πάθος ενός 14χρονου παιδιού να κάθομαι μπροστά στην οθόνη"

Από τα 14 του χρόνια είχε βρει το περιβάλλον που θα τον έκανε να εξελιχθεί επαγγελματικά και προσωπικά. Ευτυχής πατέρας ενός παιδιού και ενός ακόμη που έρχεται, ο CEO της "BitMyJob", Ιωάννης Αναστασόπουλος, μιλά στο Τhe Best Magazine για τις τεχνολογίες και το μέλλον.

Τι σας οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου;

Ο επαγγελματικός μου προσανατολισμός άρχισε να διαμορφώνεται περίπου στα 14, όταν είχα την πρώτη μου επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη συνέχεια με την ανάπτυξη λογισμικού. Αμέσως διαπίστωσα ότι είχε γεννηθεί μία τεράστια αγάπη για την τεχνολογία και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων, και ήταν απολύτως βέβαιο για εμένα ότι αυτός ο κλάδος θα αποτελούσε τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Το μαγικό σε όλο αυτό, είναι ότι ενώ έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από τότε, συνεχίζω με το ίδιο πάθος ενός παιδιού 14 χρονών να κάθομαι μπροστά στην οθόνη, αλλά και με την εμπειρία πλέον ενός ενήλικα 39 χρονών να δίνω λύσεις στα τεχνολογικά προβλήματα των επιχειρήσεων.

Γιατί επιλέξατε την Πάτρα ως έδρα;

Η επιλογή της Πάτρας ως έδρα της επιχείρησής μου οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, με επικρατέστερο ότι είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα και μεγάλωσα. Παρόλο που απουσίαζα για μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό λόγω σπουδών, ήταν δεδομένη για εμένα η επιστροφή μου, με στόχο να αναπτυχθώ εδώ επαγγελματικά. Η Πάτρα διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα που στηρίζει την τεχνολογική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, ενώ και η παρουσία του Πανεπιστημίου έχει συμβάλλει καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξή μας σε έναν εξαιρετικά δυναμικό κλάδο, στον οποίο αλλάζουν τα δεδομένα διαρκώς. Αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό που προέρχεται από το πανεπιστημιακό περιβάλλον, προσλαμβάνοντας ταλαντούχους απόφοιτους και συνεργαζόμαστε επιδιώκοντας στο να προσφέρουμε αποτελεσματικές τεχνολογικές λύσεις.

Από την εποχή του κορωνοϊού ο κύκλος εργασιών του ηλεκτρονικού εμπορίου «απογειώθηκε». Με τα νέα δεδομένα στην τεχνολογία η κατάσταση αυτή θα παγιωθεί;

Είναι γεγονός ότι η εποχή του κορωνοϊού επιτάχυνε τις εξελίξεις στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτή η αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών δημιούργησε μια δυναμική πίεση στις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν γρήγορα και παγίωσε νέες καταναλωτικές συμπεριφορές. Πλέον, έχουν τεθεί οι βάσεις για μια πιο εξελιγμένη εμπειρία αγορών. Οι καταναλωτές σταμάτησαν να επιθυμούν απλά ένα προϊόν, και πλέον αναζητούν μία ξεχωριστή εμπειρία τόσο αμιγώς διαδικτυακά, όσο και συνδυαστικά με το φυσικό κατάστημα. Οπότε δεν συζητάμε μόνο για παγίωση της κατάστασης, αλλά για έναν τελείως διαφορετικό τρόπο που αλληλεπιδρούν Συνεχίζω με το πάθος ενός 14χρονου παιδιού να κάθομαι μπροστά στην οθόνηͪ αλλά και με την εμπειρία πλέον ενός ενήλικα 39 χρονών να δίνω λύσεις στα τεχνολογικά προβλήματα των επιχειρήσεωνͩ οι καταναλωτές τόσο με τα ηλεκτρονικά όσο και με τα φυσικά καταστήματα. Θα συνεχιστεί η εκρηκτική ανάπτυξη, αφού οι εξελίξεις θα οδηγούν τις επιχειρήσεις σε συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογίες που θα δίνουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στο ανταγωνιστικό διαδίκτυο για να αναπτύξουν την ηλεκτρονική τους παρουσία. Υπάρχουν κίνδυνοι;

Η αυξημένη ανταγωνιστικότητα δημιουργεί μία σειρά προκλήσεων και δυνητικών κινδύνων για τις επιχειρήσεις. Όσο αυξάνονται οι επιχειρήσεις διαδικτυακά, τόσο μοιράζεται το κοινό, άρα μία επιχείρηση για να ξεχωρίσει θα πρέπει να προσφέρει το κάτι παραπάνω. Αυτό όμως αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για όσες επιχειρήσεις καταφέρουν να προσαρμοστούν γρήγορα στις νέες προκλήσεις, με κατάλληλη στρατηγική και γρήγορα αντανακλαστικά.

Είστε νέος πατέρας με επαγγελματικό υπόβαθρο προσανατολισμένο στο μέλλον. Ποιες είναι οι συμβουλές που θα δίνατε στο παιδί σας σχετικά με τον «ηλεκτρονικό» κόσμο;

Θα ήθελα να βοηθήσω το παιδί μου να κατανοήσει τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ της χρήσης της τεχνολογίας και του πραγματικού κόσμου. Είναι σημαντικό να το ενθαρρύνω να ανακαλύψει τη δημιουργική πλευρά της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο για μάθηση και ανάπτυξη. Θα ήμουν ευτυχής να μάθει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία με επίγνωση και να εξερευνά το διαδίκτυο με ασφάλεια και σεβασμό προς τον εαυτό του και τους άλλους.

www.bitmyjob.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά