Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλιφόρνια: Η στιγμή που πελώριο κύμα παρασύρει ανθρώπους και αυτοκίνητα - Οχτώ άτομα στο νοσοκομείο

Καλιφόρνια: Η στιγμή που πελώριο κύμα πα...

Πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε οχήματα και κτίρια

Καταιγίδες που σημειώθηκαν ανοιχτά της ακτής της Καλιφόρνιας είχαν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση τεράστιων κυμάτων που προκάλεσαν εχθές σειρά από προβλήματα σε παραλιακές περιοχές, όπως πλημμύρες και κλείσιμο δρόμων.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, σχεδόν 20 άτομα παρασύρθηκαν εχθές από ένα από αυτά τα απρόβλεπτα επιφανειακά κύματα, που αποκαλούνται στις ΗΠΑ «rogue waves», ή αλλιώς «τερατώδη κύματα» ή «φονικά κύματα». Πρόκειται για ασυνήθιστα ψηλά κύματα που εμφανίζονται τελείως ξαφνικά και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα πλοία και απομονωμένα κτίσματα στις ακτές, όπως φάρους.

 Το κύμα που χτύπησε εχθές το πρωί στις 11.00 την περιοχή Pierpont της πόλης Βεντούρα στην Καλιφόρνια είχε ως αποτέσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 8 άτομα, το ένα με σπασμένο αστράγαλο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι και να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά. Όπως ανακοίνωσε η τοπική πυροσβεστική, ένα παραλιακό πάρκινγκ πλημμύρισε και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

 Το φαινόμενο, σύμφωνα με το CNN αναμένεται να συνεχιστεί και το διήμερο με κύματα που το ύψος τους μπορεί να ξεπεράσει και τα εννέα μέτρα. Οι τοπικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για την προστασία του κόσμου που διαμένει στις παραθαλάσσιες πόλεις της Καλιφόρνιας, ενώ εκδίδουν και προειδοποιήσεις για τις ώρες που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις