Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Μια βόλτα στο χωριό Μάραθα Αρκαδίας

Μια βόλτα στο χωριό Μάραθα Αρκαδίας

Δείτε ΦΩΤΟ

Δυτικά της πανέμορφης Καρύταινας του δήμου Μεγαλόπολης και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Μάραθα (πρώην Βλαχόρραφτι) το οποίο μνημονεύει ο περιηγητής Παυσανίας (176μ.Χ).

Ο δρόμος προς τα εκεί, είναι γεμάτος με πλούσιες εικόνες φυσικής ομορφιάς!

Ο επισκέπτης θα συναντήσει τον Λούσιο ποταμό με το γραφικό του γεφύρι και το χωριό  Ατσίχολο (πλάι στην αρχαία Γόρτυνα).

Το χωριό Μάραθα σε υψόμετρο 650 ετών, είναι εμφανές μόνο από πολύ κοντά, "φυσικά οχυρωμένο" καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε 4 λόφους. 

Ο επισκέπτης θα θαυμάσει την πυκνή βλάστηση, τα πετρόκτιστα σπίτια του καμωμένα από Λαγκαδινούς μαστόρους,  το ναό της Παναγίας (1908), τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου  με τις σπάνιες αγιογραφίες (17ος αιώνας), τον επιβλητικό ναό της Αγίας Τριάδας (1870), το λόφο του  Αγίου Νικολάου του Νέου με τα μεσαιωνικά τείχη, το λαογραφικό μουσείο. 

Στα 5 χιλιόμετρα νότια του χωριού, ο Αλφειός ποταμός διασχίζει τον κάμπο και το ιστορικό του "γεφύρι του Κούκου", περνάει τους επισκέπτες οδικώς προς τον καταρράκτη "Βροντού ", την Ανδρίτσαινα και το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.

Τα Μάραθα είναι η γενέτειρα πολλών επιφανών ανδρών, αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, ιερωμένων, επιστημόνων, εμπόρων, βιομηχάνων και των εθνικών ευεργετών της οικογένειας Αγγελόπουλου. 

Στην ταβέρνα-καφενείο του χωριού ο επισκέπτης θα δοκιμάσει τις παραδοσιακές νοστιμιές με προϊόντα παραγωγής της περιοχής. 

Στα Μάραθα δραστηριοποιείται η εταιρεία Trekking Hellas (27910-221902) για rafting στον Λούσιο ποταμό, όλο το χρόνο. 

Τέλος, η διαδρομή Μάραθα-Δημητσάνα στα 18 χιλιόμετρα προσφέρει θαυμάσιες εικόνες φυσικού περιβάλλοντος!

*φωτογραφίες και στοιχεία: Αγγελόπουλος Ιωάννης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life