Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την Κυριακή το μνημόσυνο του Δημήτρη Τσίγκα

Την Κυριακή το μνημόσυνο του Δημήτρη Τσίγκα

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δήμου Παραλίας

Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Δήμου Παραλίας, θα τελεστεί το μνημόσυνο του αείμνηστου Δημάρχου Δημητρίου Τσίγκα, καθώς πέρασαν 40 ημέρες από τον τραγικό θάνατό του.

Ο Δημήτρης Τσίγκας  έφυγε από τη ζωή  στη μία τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 50 ετών, σκορπίζοντας θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας όπου ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός, τόσο για το έργο του ως Δήμαρχος, όσο και για την εκπαιδευτική του δράση.

Γεννήθηκε το 1959 στην Παραλία Αχαΐας από τον Γεώργιο και την Γεωργία, το γένος Καλύβα.

Την περίοδο 1978 - 1980 σπούδασε Δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως και αμέσως μετά φοίτησε στην Σχολή  Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας (ΣΕΛΔΕ).

Από το 1982 έως το 2006 διετέλεσε αναπληρωτής δάσκαλος στο 1/θμιο Δημ. Σχολείο Μανεσίου Αχαΐας, μόνιμος δάσκαλος στο 1/θμιο  Δημ. Σχολείο Αγίας Βαρβάρας Τριταίας Αχαΐας, υπηρέτησε σε οργανικά σε μονοθέσια Δημοτικά Σχολεία του Νομού Αχαΐας και το 1990 μετατέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας με οργανική θέση, την οποία κατείχε έως σήμερα.

Το 1997 τοποθετήθηκε μετά από διαδικασία επιλογής με απόφαση του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας Προϊστάμενος του Τμήματος Εκπ/κών θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Αχαΐας.

Το 2000 ορίστηκε αναπληρωτής Δ/ντής για τα σχολικά έτη 2000-2001 και 2001-2002 και διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας με τετραετή θητεία. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών και είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση.

Από το 2003-2006 εκλεγόταν Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλίας και από την 1η Ιανουαρίου 2007 ήταν Δήμαρχος Παραλίας Αχαΐας.

Ο Δημήτρης Τσίγκας άφησε πίσω του τρία παιδιά, τον Γεώργιο και την Μαρία – Χριστίνα (δίδυμα) 12 ετών, μαθητές Δημοτικού και τον Κωνσταντίνο 5 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις