Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασπρόπυργος: Σύλληψη 17χρονου Ρομά που φέρεται να εμπλέκεται στον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού - Αναζητείται ακόμη ένας νεαρός

Ασπρόπυργος: Σύλληψη 17χρονου Ρομά που φ...

Στη σύλληψη ενός 17χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη θανατηφόρα καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με τον νεκρό αστυνομικό, προχώρησαν οι Αρχές

Ένας 17χρονος συνελήφθη από τις Αρχές, που φέρεται να εμπλέκεται στη θανατηφόρα καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με τον νεκρό αστυνομικό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο 17χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Πέραμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας 20χρονος, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην καταδίωξη.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 20χρονος, μαζί με άλλα άτομα, έχοντας συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την κλοπή οχημάτων, από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (17/12) έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (18/12), αφαίρεσαν τέσσερα οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής.

Πώς έγινε η καταδίωξη
Αρχικά, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για απόπειρα κλοπής σταθμευμένου αυτοκινήτου στη Νίκαια.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, στη θέα των οποίων οι αλλοδαποί που έκλεβαν το αυτοκίνητο διέφυγαν, ο ένας με το όχημα με το οποίο είχαν πάει στο σημείο και ο άλλος με το κλεμμένο.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου ο προπομπός δράστης κατάφερε να στρίψει και να διαφύγει, ο 20χρονος συνεργός του όμως -που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο- συνέχισε την πορεία του, με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να τον καταδιώκουν.

Κάποια στιγμή, ο δράστης επιχείρησε απότομη αλλαγής κατεύθυνσης με επικίνδυνο ελιγμό, προσέκρουσε και ακινητοποιήθηκε στο τοιχίο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό που ακολουθούσε από κοντά, πάτησε απότομα φρένο για να αποφύγει το όχημα του δράση.

Η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε όμως να φρενάρει, με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από το περιπολικό με σφοδρότητα και να τραυματιστούν πολύ σοβαρά και οι δύο αστυνομικοί.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά, ο 29χρονος αστυνομικός και οδηγός της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας κατέληξε.

Ο 32χρονος συνάδελφός του που είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου έχει διασωληνωθεί.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις