Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Από 21/12 στις Ελληνικές αίθουσες η παιδική animation ταινία από τον Καναδά, "Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα"

Από 21/12 στις Ελληνικές αίθουσες η παιδ...

Σε διανομή της Feelgood - Την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα

H παιδική, ανιμέισον ταινία Καναδικής παραγωγής 2023, «Katak: The Brave Beluga – Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα» που χαρακτηρίζεται ως μία τρυφερή, συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης μιας μικρής Μπελούγκα φάλαινας που ανυπομονεί να μεγαλώσει, θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 21/12/2023 σε διανομή της Feelgood και την αναμένουμε για προβολή & στην Πάτρα.

Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία της πολυαγαπημένης του γιαγιάς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Μεγάλο Βορρά.  Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.

Σκηνοθεσία: Christine Dallaire-Dupont - Nicola Lemay

Σενάριο: Andrée Lambert

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι: Χριστοφής Νίκος, Πολυκάρπου Σκεύος, Μαχλαμούζη Μαρία, Λαμπροπούλου Ιωάννα, Μιχαηλίδου Λουίζα, Τσελεπός Ανδρέας, Βασιλείου Εύρος, Παπαμιχαλοπούλου Ιωάννα, Γεωργιάδου Βίκη, Σάββα Αθηνά, Καούλα Ελένη, Καραούλης Γιάννης, Κονόμου Πέτρος, Καζάκας Μιχάλης, Κυριαζής Βαρνάβας και Χαραλάμπου Νάτια.

Όπως ανέφερε η παραγωγός Nancy Florence Savard, η ταινία «Κατάκ, Η Γενναία Φάλαινα» είναι η 5η ταινία της 10th Ave Productions και η δράση λαμβάνει χώρα στο μαγευτικό ποταμό Saint Lawrence στον Καναδά.

Η ταινία αυτή σηματοδοτεί πολλά νέα δημιουργικά κινηματογραφικά ξεκινήματα: της σεναριογράφου Andrée Lambert, της σκηνοθέτη Christine Dallaire-Dupont και του μουσικού Uberko, καθώς και για μια μεγάλη γκάμα καλλιτεχνών και animators που καταπιάνονται με μια ιστορία για ένα επαπειλούμενο με εξαφάνιση είδος.

Διάρκεια της ταινίας : 82 λεπτά.

Τέλος η σεναριογράφος Andrée Lambert ανέφερε τα εξής: “με την ταινία «Κατάκ, Η Γενναία Φάλαινα» ήθελα να αφηγηθώ μια υπέροχη ιστορία που θα συνδύαζε τα δύο μου πάθη: το ποτάμι και τα παιδιά. Ο ποταμός Saint Lawrence έχει διαμορφώσει την ύπαρξή μου. Για χρόνια τον έβλεπα να αλλάζει με τις εποχές μέσα από τα παράθυρα του σπιτιού μου. Το καλοκαίρι ταξιδεύω στα νερά του με το ιστιοφόρο μου.

Ήταν φυσικό για μένα να τοποθετήσω την ιστορία μου εκεί, αντλώντας τους χαρακτήρες μου από την άγρια ζωή του ποταμού. Όσο για τα παιδιά, έχω αφιερώσει τη ζωή μου να γράφω τηλεοπτικές σειρές για αυτά, βοηθώντας τα να μεγαλώσουν”.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture