Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός σκότωσε 3 ομήρους “κατά λάθος”

Γάζα: Ο Ισραηλινός στρατός σκότωσε 3 ομή...

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως σκότωσε κατά λάθος τρεις ομήρους στη Γάζα, επειδή θεώρησε ότι αποτελούσαν απειλή

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τρεις ομήρους την Παρασκευή αναγνωρίζοντας τους “κατά λάθος”, σαν απειλή.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ανακοινωθέν, οι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης με τη Χαμάς, ενώ οι οικογένειες των νεκρών έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρχει “πλήρης διαφάνεια” στην έρευνα για το περιστατικό.

«Κατά τη διάρκεια της μάχης στη Shejaiya, ο IDF κατά λάθος αναγνώρισε τρεις Ισραηλινούς ομήρους ως απειλή. Ως αποτέλεσμα, τα στρατεύματα πυροβόλησαν προς το μέρος τους και σκοτώθηκαν,” ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, εκφράζοντας «βαθιά μεταμέλεια για το τραγικό περιστατικό».

Τα θύματα είναι οι Γιοτάμ Χαΐμ και Σάμερ αλ-Ταλάλκα, και οι δύο απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Αμ κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, διευκρινίζει ανακοίνωση του στρατού.

Η οικογένεια του τρίτου ομήρου που σκοτώθηκε δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί η ταυτότητά του.

Οι σοροί τους επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ.

Ο στρατός υπογραμμίζει ότι τα θύματα βρήκαν τον θάνατο “σε εμπόλεμη ζώνη” στην οποία οι στρατιώτες του επιδίδονται σε “μια συνεχή μάχη εδώ και μέρες” απέναντι στους μαχητές της Χαμάς.

Νετανιάχου: “Είναι μια αβάσταχτη τραγωδία”
Την θλίψη του για τους τρεις ομήρους που σκοτώθηκαν “κατά λάθος”, εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσα από ανάρτησή του στο Twitter (X).

Στο μήνυμά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως πρόκειται για μια “αβάσταχτη τραγωδία”, ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

“Μαζί με ολόκληρο τον λαό του Ισραήλ, σκύβω το κεφάλι μου με βαθιά θλίψη και θρηνώ την πτώση τριών από τους αγαπημένους μας γιους που απήχθησαν, ανάμεσά τους ο Γιοτάμ Χαΐμ και ο Σαμέρ αλ-Ταλάλκα. Αυτή είναι μια αβάσταχτη τραγωδία. Ολόκληρο το κράτος του Ισραήλ θα θρηνήσει σήμερα το απόγευμα. Η καρδιά μου είναι με τις θλιμμένες οικογένειες στη δύσκολη στιγμή τους.

Στέκομαι δίπλα στους γενναίους πολεμιστές μας που επιχειρούν στην ιερή αποστολή της επιστροφής των ομήρων μας, ακόμη και με τίμημα της ζωής τους. Ακόμα και αυτό το δύσκολο βράδυ, θα δέσουμε τις πληγές μας, θα μάθουμε τα μαθήματα και θα συνεχίσουμε με την υπέρτατη προσπάθεια να επιστρέψουμε όλους τους απαχθέντες στα σπίτια τους με ασφάλεια”, έγραψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις