Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: «Πέθανε στον κήπο» λέει ο πρώην σύζυγος της 50χρονης που της επιτέθηκαν σκυλιά

Θεσσαλονίκη: «Πέθανε στον κήπο» λέει ο π...

Τι απαντά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των σκυλιών

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών που επιτέθηκαν και σκότωσαν την 50χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.

«Τα σκυλιά αυτά είχαν δημιουργήσει επανειλημμένως προβλήματα», ανέφερε ο πρώην σύζυγος του θύματος, κάτι που διαψεύδει ο δικηγόρος του 37χρονου.

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που βγήκαν από την αυλή του σπιτιού του και επιτέθηκαν στην 50χρονη που πέθανε από τις δαγκωματιές των ζώων στον κήπο του δικού της σπιτιού στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην σύζυγος της 50χρονης γυναίκας μίλησε περιγράφοντας τις μοιραίες στιγμές. Όπως λέει το θύμα βρισκόταν στον κήπο και τον περιποιούνταν.

Ξαφνικά εισέβαλαν τα τρία σκυλιά και την «ξέσκισαν», με αποτέλεσμα να ξεψυχήσει επί τόπου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα ζώα «έχουν προκαλέσει κι άλλες φορές προβλήματα στη γειτονιά στο παρελθόν.

Μάλιστα, έχουν ξεφύγει κι άλλη φορά και έχουν δαγκώσει άνθρωπο».

Ο πρώην σύζυγος της 50χρονης επιβεβαίωσε ότι το θύμα είχε κηπουρό που είναι κωφάλαλος και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί έγκαιρα τι γίνεται και να βοηθήσει τη γυναίκα. Έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, έκανε νωρίτερα δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Χρήστος Πατουνας, δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών.

Τα σκυλιά βγήκαν από μικρή περίφραξη 30 Χ 30 εκατοστών και δεν τα αντιλήφθηκε ο 37χρονος, υποστήριξε ο δικηγόρος του, ο οποίος δήλωσε ότι πελάτης του «είναι βαθιά συντετριμμένος».

Παράλληλα, ο κ. Πατουνας ανέφερε ότι τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ούτε είχαν δημιουργήσει προβλήματα στη Νεοχωρούδα του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. «Δυστυχώς τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα 30 Χ 30 εκατοστά στον φράχτη και βγήκαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον ιδιοκτήτη τους», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 37χρονου.

Επιπλέον, ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα από ειδικό εκπαιδευτή.

Λίγα μόλις μέτρα μακριά από την άτυχη 50χρονη βρισκόταν ο κηπουρός, ο οποίος αδυνατούσε να φωνάξει, καθώς είναι κωφάλαλος.

Ο κοινοτάρχης του χωριού Νεοχωρούδα Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, Χρήστος Σαραμούρτης, μίλησε στην τηλεόραση του ANT1 και σημείωσε πως τη συγκεκριμένη στιγμή βρισκόταν ένας κωφάλαλος κηπουρός στον κήπο της άτυχης γυναίκας, ο οποίος είδε πολύ καθυστερημένα την επίθεση των σκύλων στη γυναίκα, και αφού διαπίστωσε τι γινόταν και πάλι – λόγω της αναπηρίας του – δεν μπορούσε να φωνάξει σε βοήθεια.

Ο νεαρός άνδρας έκανε προγραμματισμένες εργασίες, συγκεκριμένα μάζευε κλαδιά από το πρόσφατο κλάδεμα του κτήματος και τα τραβούσε δεμένα προς την έξοδο, την οποία άφησε ανοιχτή, με σκοπό να τα εναποθέσει απέναντι από το σπίτι για να τα περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία.

Ο κοινοτάρχης μίλησε με εξαιρετικά εγκάρδια λόγια για τη γυναίκα λέγοντας πως ήταν άνθρωπος της προσφοράς. «Έχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημοσίου φωτισμού. Γαύγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι μιας και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για το θάνατο της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας, του Δήμου Ωραικάστρου», σημείωσε.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις