Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θερμά λόγια του Τζέφρι Πάιατ για τη Δυτική Ελλάδα και τον Νεκτάριο Φαρμάκη, στο Ντουμπάι

Θερμά λόγια του Τζέφρι Πάιατ για τη Δυτι...

Αναπάντεχη συνάντηση

Μια αναπάντεχη συνάντηση είχε στο Ντουμπάι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο λόγος για τον Τζέφρι Ρος Πάιατ ο οποίος διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα έως το 2022.

Ο κ. Πάιατ βρέθηκε στο Ντουμπάι προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 28) με τον νέο του ρόλο ως υφυπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για θέματα ενεργειακών πόρων.

Φαίνεται όμως ότι δεν ξέχασε την Ελλάδα και την Δυτική Ελλάδα ακόμη περισσότερο. Ως ομιλητής μαθαίνουμε ότι αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στις προσπάθειες που κάνει η περιοχή σε ζητήματα ενεργειακής μετάβασης, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ρόλο του Πανεπιστημίου και του Επιστημονικού Πάρκου, συνδέοντάς τα με τις σπουδαίες εξελίξεις που αφορούν την τεχνολογία του υδρογόνου.

Η Περιφέρεια, όπως δείχνουν τα πράγματα αναγνωρίζεται ως «εργαστήριο ενεργειακών τεχνολογιών» έχοντας βάσιμες προοπτικές να καταστεί ενεργειακός κόμβος και οι προσπάθειες του Ν. Φαρμάκη φαίνεται να αναγνωρίζονται σε ευρεία κλίμακα.

Στο Ντουμπάι, ο Περιφερειάρχης κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση της γεωργίας - και ιδιαίτερα των δενδρωδών καλλιεργειών - για την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία, αλλά και την ίδια την αγροτική οικονομία.

Οι εργασίες της 28ης Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική επικεντρώνονται στη μάχη για την σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων και τη χρηματοδότηση της ενεργειακής μετάβασης των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις