Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Καλύτερο για το μέλλον των δύο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο»

Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου: «Καλύτερο γ...

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το προεδρικό αεροσκάφος TUR λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί-

 Την κοινή τους βούληση για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. "Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για ενίσχυση της συνεργασίας, την προώθηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής" τόνισε μεταξύ άλλων η κα. Σακελλαροπούλου. Ευχήθηκε επίσης να είναι παραγωγικές οι συνομιλίες που θα γίνουν.

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η επίσκεψη του αυτή είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσει μια νέα πορεία στις σχέσεις των δυο χωρών, έκανε λόγο για εποικοδομητικές συναντήσεις και τόνισε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον και των δυο χωρών να μιλήσουμε για το γεμάτο μέρος του ποτηριού.

 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα μετά από έξι χρόνια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 10 το πρωί. Η τελετή υποδοχής έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μετά το τέλος της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ίδιος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται μετά από 6 χρόνια την Αθήνα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας και θα παραμείνει περίπου 5 ώρες στην πρωτεύουσα. 

Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν κάθε σημείο από όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις