Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αράχωβα: Συγκλονίζει η κτηνίατρος του χάσκι – Καταγγελίες για συγκάλυψη

Αράχωβα: Συγκλονίζει η κτηνίατρος του χά...

Αναζητείται ο δράστης που βασάνισε μέχρι θανάτου το χάσκι

Φρίκη και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο θάνατος του χάσκι στην Αράχωβα, που βασανίστηκε άγρια και κακοποιήθηκε βάναυσα από άγνωστο, με τον σκύλο να υποκύπτει στα τραύματα του λίγες ώρες μετά.

Η σοκαριστική υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασούρα, η οποία διέταξε τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη του δράστη, ο οποίος απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν για το άτυχο ζώο ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Η Κλεονίκη Τόλα, κτηνίατρος που εξέτασε το χάσκι, που έφερε το όνομα Όλιβερ, περιέγραψε, μιλώντας στην εκπομπή Live News του MEGA, όσα αντίκρισε. “Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων. Τέτοια κακοποίηση και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας”.

“Προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμήσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος “έχει πάθει τόσο στρες. Είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό“”, δήλωσε από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ, Μιχάλης, ο οποίος περιέγραψε τον σκύλο ως δοτικό, χαδιάρη και αγαπητό σε όλη την Αράχωβα.

“Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα” είπε.

“Ήταν ημιλιπόθυμος κι αιμορραγούσε”
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (26/11), όταν ο Όλιβερ βγήκε για βόλτα αλλά δεν επέστρεψε ποτέ. Η οικογένεια ανάστατη βγήκε στους δρόμους να τον ψάξει.

Την επόμενη μέρα, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο. Το σκυλάκι εντοπίστηκε και με δεμένο το στόμα.

“Είχε αιμορραγία, ήταν ημιλιπόθυμος. Τον πήρα αγκαλιά, τον έβαλα στο αυτοκίνητο. Έφυγα εκτάκτως για την κτηνίατρο μου. Όταν αντίκρισε και η γιατρός μου το περιστατικό, έμεινε άναυδη“, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Όλιβερ.

Η κτηνίατρος επιβεβαίωσε: “Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πονούσε φριχτά με πολλά τραύματα”. Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον άφησε να πάρει σπίτι τον καταπονημένο Όλιβερ.

“Καθίσαμε όλο το βράδυ, τον είχα στην αγκαλιά μου. Τον έβλεπα, όμως, ότι θα τα καταφέρει, να πω την αλήθεια. Με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε “είμαι δυνατός”. Σηκώθηκε και όρθιος το βράδυ στο σπίτι, ήπιε νεράκι. Εννέα η ώρα περίπου έκανε ένα τίναγμα, τινάχτηκε το σκυλί. Έτρεξα αλλά είχε πάθει ανακοπή“ είπε ο ιδιοκτήτης.

Η κτηνίατρος ανέφερε: “Ήθελε μια ελπίδα μήπως συνέλθει. Έδειξε κάποια βελτίωση αλλά έπαθε η ανακοπή, δεν άντεξε η καρδιά του”.

“Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε – Σήμερα ξηλώθηκαν”
Να βρεθεί ο δράστης. Αυτό ζητά όλη η τοπική κοινωνία που παραμένει σοκαρισμένη από την φρικιαστική κτηνωδία.

“Αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ανάμεσα στους κατοίκους της Αράχωβας. Δεν ξέρουμε αν είναι ντόπιος, αλλά σίγουρα το βράδυ της Κυριακής ήταν εκεί” δήλωσε στην εκπομπή Live News η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων, Μάρθα Πουλτίδου.

Η ίδια έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της κτηνωδίας, αναφερόμενη στις κάμερες από το σημείο όπου έγινε ο βιασμός και η κακοποίηση του σκύλου, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι δεν υπήρξε ανθρώπινο χέρι.

Όπως υπογράμμισε: “Είναι συγκλονιστικό. Εγώ έχω αντιμετωπίσει ξανά περιστατικό βιασμού, αλλά όχι με τόσο βάναυσο τρόπο. Είμαι εκνευρισμένη με αυτό που γίνεται με την κακοποίηση. Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια συγκάλυψης. Να ξέρουν ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι. Η γνωμάτευση της κτηνιάτρου είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κτηνίατρος. Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε. Σήμερα ξηλώθηκαν. Πρέπει να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για τις κάμερες αλλά και για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις