Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου - Θρησκευτική πανήγυρη και σε Μπάλα, Συχαινά και Λεύκα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίο...

Το πρωί της Τετάρτης 6/12 ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την Θεία λειτουργία καθώς και τη Δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού που είναι ο άγιος και προστάτης των Ναυτικών, τιμά η εκκλησία μας στις 6 Δεκεμβρίου και στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός κάτω από τις σκάλες Αγ. Νικολάου όπου απόψε Τρίτη 5/12, παραμονή της εορτής, στις 18.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός, αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Θα ακολουθήσει στις 21.30 ιερά αγρυπνία και το πρωί της Τετάρτης 6/12 η αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου επίσης θα παραστεί και θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στις 11 το πρωί θα τελέσει και τη Θεία δοξολογία για το Πολεμικό Ναυτικό & τους εκπροσώπους των πολιτικοστρατιωτικών αρχών.

Η θρησκευτική πανήγυρη θα ολοκληρωθεί με τον αρχιερατικό μεθέορτο εσπερινό στις 17.30 και την παράκληση στον Άγιο Νικόλαο ενώ στις 21.30 θα ψαλεί και ιερά αγρυπνία.

Η εικόνα του Αγίου Νικολάου έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας και αναμένεται πλήθος πιστών να περάσει και να προσκυνήσει.

Λαμπρή θα είναι & η πανήγυρη στην ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα όπου απόψε, παραμονή της εορτής στον εσπερινό χοροστατεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ το πρωί της Τετάρτης 6/12 στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης και Διδάκτωρ θεολογίας π. Κύριλλος Κωστόπουλος.

Στις 17.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί μεθέορτος εσπερινός.

Ακόμα θρησκευτική πανήγυρη θα έχουν και οι ιεροί ναοί του Αγίου Νικολάου στη Λεύκα αλλά και στα Συχαινά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις