Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος - ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ: Τελικά κύριε Δήμαρχε οι παραλίες της Πάτρας δεν ανήκουν στο λαό...

Νίκος Νικολόπουλος - ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ: Τελικά κ...

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Στην ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πάτρα, Νίκου Νικολόπουλου αναφέρεται:

Με σύνθημα «οι παραλίες ανήκουν στο λαό», ξεσήκωσε η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Υποκρισίας τους πολίτες αυτής της πόλης, καλώντας τους να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της χρήσης των παραλιών της ευρύτερης περιοχής του δήμου (Πλαζ, Δάφνες) εμφανιζόμενος ως πρωτοεπαναστάτης για να ανήκουν οι παραλίες στο Λαό.

Παράλληλα, στην διακήρυξη της δημοπρασίας για παραχώρηση απλής χρήσης παραλίας και αιγιαλού, και την τοποθέτηση καντίνας στην περιοχή «Δάφνες», υπάρχει ρητά ως συμβατικός όρος της διακήρυξης (Σελίδα 5, άρθρο 13 παράγραφοι 2 και 3 αυτής) ότι απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση ομπρελών-ξαπλώστρες και τραπεζοκαθισμάτων πέριξ  του παραχωρούμενου χώρου.

Ενώ σε περίπτωση τοποθέτησης των ανωτέρω ακυρώνεται μονομερώς  το συμφωνητικό παραχώρησης, δηλαδή με επιμέλεια του Δήμου.

Τι έπραξε ο Δήμος Πατρέων όταν ολόκληρο το καλοκαίρι ο ιδιοκτήτης της καντίνας είχε  προβεί στην τοποθέτηση ομπρελών -ξαπλώστρες, πέριξ της καντίνας του, για την εξυπηρέτηση του λαού;

Βέβαια ο συγκεκριμένος ανάδοχος τήρησε τα νόμιμα  για την τοποθέτησή τους,  λαμβάνοντας άδεια από την Κτηματική  Υπηρεσία, ωστόσο δεν τήρησε τον συμβατικό όρο που είχε υπογράψει με τον Δήμο.

Ποια είναι τα δεδομένα: 

- Ο Δήμος υπέγραψε την παραπάνω σύμβαση παραχώρησης με όρο ρητής απαγόρευσης τοποθέτησης ομπρελών-ξαπλώστρας. Ομπρέλες και ξαπλώστρες τοποθετήθηκαν . 

- Ο Δήμος είχε γνώση την τοποθέτηση ομπρελών, καθώς πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες (στενοί συνεργάτες του Δημάρχου) σχολίαζαν δημόσια την τοποθέτηση αυτή ως νόμιμη καθώς χορηγήθηκε άδεια από την Κτηματική Υπηρεσία. Αντέβαινε όμως σε ρητή συμβατική απαγόρευση της παραχώρησης. 

- Ο Δήμος αυτομάτως έπρεπε να καταγγείλει τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση καντίνας. 

Ο Δήμος, ωστόσο, κωφεύει στον όρο που ο ίδιος συνέταξε και καθόρισε στη διακήρυξη. Ο Δήμος όλη τη θερινή περίοδο διέδιδε το σύνθημα «οι παραλίες ανήκουν στο λαό»

          Ο Δήμος, ωστόσο, μη εφαρμόζοντας συνειδητά τους όρους του συμφωνητικού επιτρέπει και χρεώνει τις παραλίες με τη δίκη του ανοχή,  2,5 ευρώ ανά άτομο.

Έτσι δεν ανήκουν οι παραλίες στο λαό Δήμαρχε, αλλά στον ιδιώτη, ούτε  στην κτηματική Υπηρεσία ή την ΕΤΑΔ όπως παρελκυστικά διαδίδει στο λαό της Πάτρας.

Ως Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ λάβαμε δυστυχώς την καταγγελία από περίοικο τις τελευταίες μέρες. Μαζί με τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

Δεσμευόμαστε ότι το καλοκαίρι του 2024, μπροστά στην αυθαιρεσία και την Λαϊκή Υποκρισία των αρμοδίων, δεν θα μείνουμε απαθείς.

Ο δρόμος της δικαιοσύνης θα είναι ανοικτός…….   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις