Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι- Νέες αυξήσεις το 2024

Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεν...

Ντόμινο ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά: Λάδι, ρύζι, πορτοκάλια και κρέας οι πρωταθλητές της ακρίβειας

Το ντόμινο των ανατιμήσεων δεν έχει τέλος με τους καταναλωτές να αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πρωταθλητές της ακρίβειας, το λάδι, το ρύζι, το κρασί, τα πορτοκάλια, το γάλα και το κρέας.

Ήδη πολλοί κάνουν έρευνα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το οποίο θα βγει τουλάχιστον 10% ακριβότερο. Δυσάρεστα πάντως τα νέα είναι και για το νέο έτος καθώς σύμφωνα με την Ένωση Σουπερμάρκετ θα συνεχιστούν οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το νέο έτος ενώ η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη.

Εκπέμπουν sos οι μονάδες εκτροφής - Κλείνουν κάθε μέρα

Στο πτηνοτροφείο του Γιώργου Γουδούτση στη Νεοχωρούδα, τρέφονται 5.000 κότες και παράγονται 4.500 αυγά ημερησίως αλλά μόνο το κόστος για την τροφή ανέρχονται στα 250 ευρώ την ημέρα και στα 6.000 ευρώ το μήνα. «Ανέβηκαν οι τροφές, ανέβηκα και το αυγό» σχολίασε στην κάμερα του OPEN, o Αθανάσιος Γουδούτσης.

Sos εκπέμπουν όμως και οι Έλληνες κτηνοτρόφοι καθώς, όπως λένε στο OPEN, οι μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη με αποτέλεσμα στο προσεχές διάστημα η Ελλάδα να μην μπορεί να παράξει τις ποσότητες που καταναλώνουμε. Σημειώνεται ότι το μοσχαρίσιο κρέας φεύγει από τους παραγωγούς στα έξι ευρώ και καταλήγει στο τραπέζι των καταναλωτών 10 ευρώ ακριβότερα. «Δεν έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας μας ειδικά σε αγελαδινό κρέας και γάλα. Σε πρόβιο το καλύπτουμε« ανέφερε ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Λαλιώτης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μείωση του ζωικού κεφαλαίου στα βοοειδή στην Ελλάδα. Το 2010 υπήρχαν 12.000 παραγωγοί ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει πέσει στους 2.500 παραγωγούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις