Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Ελεύθεροι 14 όμηροι της Χαμάς, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά - Αισιοδοξία για παράταση της εκεχειρίας

ΦΩΤΟ AP

ΦΩΤΟ AP

Αισιόδοξες οι ΗΠΑ για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Την 6η ημέρα της ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση απελευθέρωσε 14 ανθρώπους, εκ των οποίων 10 Ισραηλινοί (5 γυναίκες και 5 παιδιά) και 4 Ταϊλανδοί. 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε απόψε ότι 10 ισραηλινοί όμηροι απελευθερώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (29.11.2023) από τη Χαμάς και έχουν παραδοθεί στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων.

 Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

 Νωρίτερα σήμερα απελευθερώθηκαν επίσης δύο Ρωσοϊσραηλινές, ηλικίας 50 και 73 ετών, οι οποίες είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι παρέδωσε ορισμένους ομήρους που κρατούσε, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ για την ανταλλαγή τους με Παλαιστίνιους κρατουμένους.

Η απελευθέρωση αυτή, κατά τη δεύτερη ημέρα της παράτασης της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, επισκιάζεται ωστόσο από τον ανεπιβεβαίωτο ακόμη ισχυρισμό της Χαμάς ότι μια οικογένεια Ισραηλινών ομήρων, μεταξύ των οποίων και ο μικρότερος όλων, ο Κφιρ Μπίμπας, 10 μηνών, σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό.

Αισιόδοξες οι ΗΠΑ για παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα – Όλα είναι στα χέρια της Χαμάς
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι η εκεχειρία στη Γάζα μπορεί να παραταθεί, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ στους δημοσιογράφους.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι η εκεχειρία μπορεί να παραταθεί”, δήλωσε η Τόμας-Γκρίνφιλντ.

“Όλα είναι στα χέρια της Χαμάς. Οι Ισραηλινοί έχουν πει ότι εάν (η Χαμάς) συνεχίσει να απελευθερώνει 10 ομήρους την ημέρα, αυτοί θα παρατείνουν κατά μια μέρα. Επομένως, (όλα) είναι πράγματι στα χέρια της. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα γι αυτό και εργαζόμαστε εντατικά για να παραταθεί η συμφωνία”, πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις