Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε από την Πέμπτη 30/11 έως την Τετάρτη 6/12/2023

Το πρόγραμμα προβολών στα Options Cinema...

Το κύριο ενδιαφέρον όπως είναι φυσικό συγκεντρώνει η πρεμιέρα της ταινίας "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα ενώ βγαίνει και ένα μουσικό φιλμ με την σταρ Beyonce

Το πρόγραμμα προβολών στις αίθουσες των Options Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 έως και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 είναι το εξής:

Αίθουσα 3 στις 16.50 μόνο την Πέμπτη και το σαββατοκύριακο, και στις 19.10 καθημερινά πλην Δευτέρας,

Αίθουσα 4 στις 20.00 και στις 22.10 καθημερινά,

Αίθουσα 6 στις 21.00 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 18.10 καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τετάρτης, στις 19.10 μόνο τη Δευτέρα και στις 20.30 καθημερινά εκτός Δευτέρας & Τετάρτης

"Φόνισσα"

Η εμβληματική ιστορία του Σκιαθίτη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη. Η πολύπειρη ενδυματολόγος και σκηνογράφος Εύα Νάθενα σκηνοθετεί για πρώτη φορά, με την Κατερίνα Μπέη να υπογράφει το σενάριο ("Ευτυχία", "Θηλυκή Εταιρία").

Η ταινία τοποθετείται σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, όπου η χήρα Φραγκογιαννού έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της.

Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα. Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να "λυτρώσει"  όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί.

Πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο της Φραγκογιαννούς, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Παίζουν επίσης η Μαρία Πρωτόπαππα, η Πηνελόπη Τσιλίκα, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, κ.α.

Η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Διανομή από την Tanweer.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε Αθήνα, Λακωνική Μάνη, Κρήτη και Σκιάθο, τόπο καταγωγής του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

Αίθουσα 1 στις 21.50 καθημερινά

"Σιωπηλή Οργή - Silent Night"

Περιπέτεια δράσης που σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του βετεράνου σκηνοθέτη του είδους Τζον Γου ("Επικίνδυνη Αποστολή 2", “Face off”).

Ένας πατέρας που βλέπει το γιο του να πεθαίνει εξαιτίας ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών και τον ίδιο να χάνει τη φωνή του λόγω μιας σφαίρας που διαπέρασε το λαιμό του, ξεκινά μια βίαιη οδύσσεια με μοναδικό στόχο την εκδίκηση.

Σενάριο: Robert Archer Lynn

Πρωταγωνιστεί ο Σουηδικής καταγωγής ηθοποιός Joel Kinnaman. Επίσης παίζουν οι Catalina Sandino Moreno, Yoko Hamamura, Kid Cudi, Harold Torres.

Διάρκεια: 104 λεπτά.

Διανομή από την The Film Group.

Αίθουσα 1 στις 20.10 καθημερινά

"Παιχνίδια Θανάτου - Αll Fun & Games"

Ταινία τρόμου Αμερικανικής παραγωγής 2023 με τον Έισα Μπάτερφιλντ ("Sex Education") και την Νατάλια Ντάιερ ("Stranger Things"). Ένα φαινομενικά αθώο παιχνίδι οδηγεί ξαφνικά στο δαιμονισμό του μέλους μιας παρέας εφήβων. Οι υπόλοιποι, εάν θέλουν να σώσουν το φίλο τους, θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια σειρά από διαβολικά παιχνίδια όπου η ήττα συνεπάγεται τον θάνατο.

Σκηνοθεσία: Eren Celeboglu & Ari Costa

Σενάριο: J.J. Braider, Eren Celeboglu & Ari Costa

Παίζουν οι ηθοποιοί Natalia Dyer, Asa Butterfield, Benjamin Evan Ainsworth.

Διάρκεια: 76 λεπτά

Διανομή από την The Film Group.

H ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.

Αίθουσα 8 στις 22.50 μόνο την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο

"Renaissance: A Film by Beyonce"

Διάρκεια: 170 λεπτά

Χρονολογία παραγωγής: 2023

H μουσική αυτή ταινία Αμερικανικής παραγωγής δίνει έμφαση στην Renaissance World Tour της σούπερ σταρ της ποπ Μπιγιόνσε, από τη στιγμή που δημιουργήθηκε το concept μέχρι την πρώτη live βραδιά στη Στοκχόλμη και από εκεί μέχρι το κλείσιμο στο Κάνσας.

Έχει να κάνει με το όραμα της Beyonce, την ανάμειξή της σε κάθε aspect της παραγωγής, τη δημιουργικότητά της και την πρόθεσή της να τελειοποιήσει την τέχνη της.

Η tour είχε συνολικά εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο του κοινού και του Τύπου και δημιούργησε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον για να εκφράσουν την ελευθερία τους και να μοιραστούν τη χαρά τους περισσότεροι από 2 εκατομμύρια fans.

 

Αίθουσα 1 στις 16.30 μόνο την Πέμπτη 30/11 και το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 3 στις 21.30 καθημερινά εκτός Δευτέρας,

Αίθουσα 5 στις 19.20 και στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 7 στις 20.40 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 21.30 μόνο τη Δευτέρα και στις 19.50 & στις 23.00 μόνο την Τετάρτη 6/12

"Ναπολέων"

Με τον τιμημένο με Όσκαρ ερμηνείας, ηθοποιό Χοακίν Φίνιξ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον βετεράνο Ρίντλεϊ Σκοτ να υπογράφει τη σκηνοθεσία και τον Ντέιβιντ Σκάρπα το σενάριο.

Η εντυπωσιακή αυτή ταινία είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και την ταχεία, αδίστακτη αναρρίχησή του σε αυτοκράτορα, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του και μοναδική αληθινή αγάπη του, τη Ζοζεφίνα (Ιωσηφίνα), την οποία υποδύεται η Βανέσα Κίρμπι, η οποία και σχεδόν κλέβει την παράσταση.

Η ταινία αποτυπώνει τις περίφημες μάχες του Ναπολέοντα (Μποροντίνο, Αούστερλιτς), την αδυσώπητη φιλοδοξία και το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του. «Το πολεμικό έπος μεγάλου προϋπολογισμού του Ρίντλεϊ Σκοτ είναι μια σειρά από επιτυχημένες σκηνές μάχης. Για άλλη μία φορά η δεξιοτεχνία του Σκοτ είναι σε πλήρη επίδειξη εδώ, αλλά βρίσκεται στην υπηρεσία ενός βαθιά ρηχού σεναρίου», γράφτηκε για την ταινία στο rogerebert.com.

«Πολλοί οι σκηνοθέτες που προσπάθησαν να ακολουθήσουν τον Ναπολέοντα στα μονοπάτια της δόξας του, όμως μόνο ο Ρίντλεϊ Σκοτ κατάφερε να σκηνοθετήσει μία ολοκληρωμένη βιογραφία δυόμιση ωρών» ανέφερε η εφημερίδα Τhe Guardian, προσθέτοντας ότι ο «Χοακίν Φίνιξ ερμηνεύει υπέροχα τον ρόλο του, σε μία συναρπαστική βιογραφία».

Η ταινία ξεκινά με την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης το 1789, καθώς ο Βοναπάρτης ανεβαίνει στην πολιτική κλίμακα της Γαλλίας με την πολεμική του δεινότητα πάνω απ' όλα. Μια πρώιμη σεκάνς παρουσιάζει την πολιορκία της Τουλόν το 1793 με εκπληκτική  λεπτομέρεια.

Ο Ρίντλει Σκοτ (Ο Μονομάχος), σύμφωνα με τον Guardian, στήνει ένα συναρπαστικό σκηνικό δράσης για το πρώτο μεγάλο επίτευγμα του Ναπολέοντα ως νεαρού πυροβολητή: την τολμηρή επίθεση κατά των Βρετανών στην Τουλόν το 1793, η οποία εδραίωσε τη φήμη του ως στρατηγικού μάστορα και μισητού των Άγγλων.

Η διάρκεια του φιλμ είναι 158 λεπτά. Διανομή: Feelgood Entertainment.

Στη χώρα μας η ταινία έκοψε στην πρεμιέρα της, 43.000 εισιτήρια. Οι έως τώρα παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 80,5 εκατ. δολάρια.

 

Αίθουσα 4 στις 16.00 μόνο την Πέμπτη και το σαββατοκύριακο, και στις 18.00 καθημερινά (μεταγλωττισμένο),

Αίθουσα 6 στις 17.00 μόνο την Πέμπτη και το σαββατοκύριακο, και στις 19.00 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Ευχή - Wish"

Το φιλμ «Ευχή» είναι η νέα animation δημιουργία της Disney. Στην καινούρια ταινία κινουμένων σχεδίων του θρυλικού στούντιο, πρωταγωνιστούν η 17χρονη Άσα και η κατσίκα της, οι οποίες βρίσκουν μια κοσμική μπάλα που διαθέτει απεριόριστη ενέργεια. Έτσι, με μια ευχή της, η Άσα καταφέρνει να βρεθεί στον πλανήτη Γη. Εκεί, όμως, την περιμένει ο επικίνδυνος αντίπαλος βασιλιάς Μαγκνίφικο, ο οποίος απειλεί την κοινότητα της νεαρής ηρωίδας.

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Σενάριο: Jennifer Lee, Allison Moore & Chris Buck

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Διανομή από την Feelgood.

Η ταινία στο ξεκίνημα της στη χώρα μας έκοψε κοντά 19.000 εισιτήρια πανελλαδικά. Οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 50 εκατ. δολάρια έως τώρα.

Με τις φωνές των: Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Κρις Πάιν, Αλαν Τάντικ ενώ στη μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι: Ερασμία Μαρκίδη, Χρήστος Θάνου, Ανδρέας Ευαγγελάτος.

Αίθουσα 2 στις 22.00 μόνο την Παρασκευή 1/12

«Arte Povera»

Ντοκιμαντέρ γύρω από τη δημιουργία του ομώνυμου άλμπουμ του Beats Pliz. Η σύλληψη και ηχογράφηση του άλμπουμ Arte Povera από τον Φώτη Γεωργιάδη, aka Beats Pliz, το οποίο προσπαθεί να συνδυάσει κλασική μουσική και ραπ. Όπως διαβάσαμε, ο Beats Pliz είναι ο ιθύνων νους πίσω από το πρώτο ελληνικό συμφωνικό ραπ άλμπουμ, το «Arte Povera». Ο παραγωγός αυτός από τη Θεσσαλονίκη ανέβασε επί σκηνής στο θέατρο του Λυκαβηττού, έγχορδα, πνευστά, χορωδία και την αφρόκρεμα του ελληνικού ραπ, για να παίξει ζωντανά το πολυσυζητημένο άλμπουμ Αrte Povera, και 6.000 άνθρωποι ήταν εκεί και τον αποθέωσαν.

Μία ταινία για τους μουσικόφιλους και όχι μόνο.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Η ταινία έχει σημειώσει μία ικανοποιητική προσέλευση θεατών στις αίθουσες ενώ ο Beats Pliz επισκέφθηκε και την Πάτρα & τα Options Cinemas την περασμένη Παρασκευή 24/11 & συνομίλησε με τους θεατές.

Αίθουσα 2 στις 18.45 καθημερινά και στις 22.00 καθημερινά πλην Παρασκευής

"The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών"

Πρίκουελ του επιτυχημένου δυστοπικού περιπετειώδους θρίλερ «The Hunger Games» όπου είχε παίξει η Τζένιφερ Λώρενς.

Tα φιλμ "The Hunger Games" βασίζονται στα βιβλία της Suzanne Collins. Το σενάριο έχει ως επίκεντρο τη ζωή της Katniss Everdeen, μιας νεαρής κοπέλας που ζει σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι υποβάλλονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, ο οποίος διοργανώνεται από την κυβέρνηση των πλουσίων, γνωστή και ως “Capitol”. Στο «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes» σε σκηνοθεσία του Φράνσις Λόρενς ο νεαρός Σνόου (Tom Blyth) είναι η τελευταία ελπίδα για την κάποτε περήφανη και τώρα ξεπεσμένη οικογένεια Σνόου σε μία μεταπολεμική Κάπιτολ. Με τα προς το ζην του οριακά επαρκή, ο Σνόου δέχεται απρόθυμα τον ρόλο του μέντορα της Λούσι Γκρέι Μπέιρντ (η Rachel Zegler του «West side story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) από την φτωχή Περιοχή 12 στους 10ους Αγώνες Πείνας.

Με την γοητεία της Λούσι Γκρέι να αιχμαλωτίζει το κοινό της Πάνεμ, ο Σνόου βλέπει την ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα και των δύο. Ενώνεται με εκείνη προκειμένου να ανατρέψει τις πιθανότητες υπέρ τους. Πολεμώντας με το ένστικτό του τόσο για το καλό όσο και για το κακό, ο Σνόου ξεκινά έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να επιβιώσει και να αποκαλύψει αν τελικά θα γίνει αηδόνι… ή φίδι.

Η διάρκεια της καινούριας ταινίας είναι 157 λεπτά.

Παίζουν εκτός των Τομ Μπλάιθ και Ρέιτσελ Ζέγκλερ, και οι Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ, Βαϊόλα Ντέιβις, Kjell Brutscheidt, Τζέισον Σουόρτσμαν, κ.α.

Σενάριο: Μάικλ Λέσλι, Μάικλ Αρντ.

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ.

Η ταινία σε 2 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας έχει φτάσει τα 38.000 εισιτήρια ενώ οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 169 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 6 στις 23.10 καθημερινά

"Μίλα μου - Talk to Me"

Φιλμ τρόμου που έχουν σκηνοθετήσει τα δίδυμα αδέλφια Danny Philippou και Michael Philippou από την Αυστραλία, και έχει ήδη αποτελέσει μεγάλη επιτυχία στο box office έχοντας ξεπεράσει τα 91,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως ενώ έχει στοιχίσει μόλις 4,5 εκατ.

Μάλιστα ήδη είναι στα σκαριά το sequel. Η ταινία είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Sundance Film Festival 2023 στη Γιούτα. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα σοκαριστικό φιλμ & ως η «πιο τρομακτική ταινία της δεκαετίας».

Πρόκειται για το ντεμπούτο των Ελληνοαυστραλών δίδυμων Φιλίππου, με καταγωγή & από Κύπρο, γνωστών από το κανάλι RackaRacka στο YouTube.

Όταν μια ομάδα φίλων ανακαλύπτει πώς να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού, εθίζεται στη νέα περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Διάρκεια: 95 λεπτά.

Παίζουν οι: Miranda Otto, Ari McCarthy, Sarah Brokensha, Kit Erhart-Bruce, Hamish Phillips, Sunny Johnson, Sophie Wilde, Marcus Johnson, James Oliver, Jett Gazley, Alexandra Jensen.

Διανομή από την εταιρεία Neo Films.

Σε 4 εβδομάδες προβολής στις Ελληνικές αίθουσες, το φιλμ έχει κόψει 40.361 εισιτήρια σύμφωνα με τον πίνακα του box office στο flix.gr

Αίθουσα 2 στις 16.40 μόνο την Πέμπτη & το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Big Trip 2: Special Delivery - Το Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι"

Ξεκαρδιστική περιπέτεια ανιμέισον από τη Ρωσία και την Ουγγαρία, παραγωγής 2022.

Σκηνοθεσία: Natalya Nilova & σενάριο: Vasiliy Rovenskiy & Pavel Vinogradov.

Στην μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Τάκης Σακελλαρίου, Χρήστος Λαγκούσης, Τάσος Νταπαντάς, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Μυρτώ Ναούμ.

Οι μέρες περνούν μες στη χαλάρωση για τον αξιαγάπητο αρκούδο Μικ Μικ και τον πανέξυπνο λαγό Όσκαρ. Αλλά δεν είναι γραφτό τους να απολαύσουν την ηρεμία τους για πολύ καιρό, γιατί ξαφνικά η περιπέτεια τούς χτυπά την πόρτα: μια μέρα, το κλάμα ενός μωρού - ενός γλυκύτατου νεογέννητου αρκουδομωρού- ακούγεται κοντά στο σπίτι τους κι εκείνοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους - άλλη μια λανθασμένη μωρό-παράδοση από τον πελαργό έχει γίνει πια δικός τους μπελάς!

Σύντομα οι δύο τους, με τη βοήθεια παλιών και νέων φίλων, θα βάλουν μπρος για να παραδώσουν το μωρό στους γονείς του στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζουν ότι δε θέλουν όλοι να φτάσουν στον προορισμό τους…

Διάρκεια: 90 λεπτά.

Αίθουσα 5 στις 17.15 μόνο την Πέμπτη & το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

«Paw Patrol The Mighty Movie – Η Σούπερ Ταινία»

Αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων παραγωγής 2023 σε σκηνοθεσία Cal Brunker.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Όταν ένας μαγικός μετεωρίτης πέφτει στην Πόλη της Περιπέτειας, τα κουτάβια του PAW Patrol αποκτούν υπερδυνάμεις, μεταμορφώνοντάς τα σε Υπερκουτάβια! Για τη Σκάι, το νεαρότερο μέλος της ομάδας, οι νέες δυνάμεις που αποκτά ήταν όνειρο ζωής. Αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος των κουταβιών, ο Δήμαρχος Χάμντινγκερ, το σκάει από τη φυλακή και συνεργάζεται με μία τρελή επιστήμονα για να κλέψει τις υπερδυνάμεις και για τους δύο κακούς. Με τη μοίρα της Πόλης της Περιπέτειας να κρέμεται από μια κλωστή, τα Υπερκουτάβια πρέπει να σταματήσουν τους κακούς προτού να είναι πολύ αργά και η Σκάι θα μάθει ότι ακόμα και το πιο μικρό κουτάβι μπορεί να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Οι διεθνείς εισπράξεις της ταινίας έχουν φτάσει τα 194,1 εκατ. δολάρια. Στη χώρα μας μέχρι και σήμερα, σε 7 εβδομάδες προβολής έχει κόψει 70.691 εισιτήρια.

Αίθουσα 7 στις 16.20 μόνο την Πέμπτη 30/11 και το σαββατοκύριακο, και στις 18.30 καθημερινά (μεταγλωττισμένο)

"Trolls Band Together - Οι Ευχούληδες 3: Μαζί για Μπάντα"

Μετά από δύο ταινίες πραγματικής φιλίας και ατελείωτου φλερτ (& μεγάλης εμπορικής επιτυχίας), η Πόπη και ο Κλωνάρης είναι πλέον επίσημα ζευγάρι! Όσο έρχονται πιο κοντά, η Πόπη ανακαλύπτει ότι ο Κλωνάρης έχει ένα μυστικό παρελθόν. Ήταν κάποτε μέλος της αγαπημένης της boyband, των BroZone, μαζί με τους τέσσερις αδελφούς του: τον Φλόιντ, τον Τζον Ντόρι, τον Σπρους και τον Κλέι. Οι BroZone διαλύθηκαν όταν ο Κλωνάρης ήταν ακόμα μωρό, ενώ ακολούθησε και η διάλυση της οικογένειας. Από τότε ο Κλωνάρης δεν έχει δει τους αδελφούς του ποτέ ξανά. Αλλά όταν ο Βέλβετ και ο Βενίρ, δύο μοχθηροί ποπ σταρ, απαγάγουν τον αδελφό του Κλωνάρη, τον Φλόιντ, για το μουσικό του ταλέντο, ο Κλωνάρης και η Πόπη ξεκινούν ένα δύσκολο και συναισθηματικό ταξίδι για να φέρουν κοντά τα υπόλοιπα αδέλφια και να σώσουν τον Φλόιντ από την αφάνεια και όχι μόνο.

Σε σκηνοθεσία των Γουολτ Ντορν, Τιμ Χάιτς από την DreamWorks Animation.

Διάρκεια: 92 λεπτά.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία έχει "σκίσει" στο εγχώριο box office και σε 4 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 70.000 εισιτήρια.

Στο εξωτερικό οι έως τώρα εισπράξεις σε ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο είναι στα 147 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 8 στις 16.10 μόνο την Πέμπτη 30/11 και το σαββατοκύριακο (μεταγλωττισμένο)

"Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι; - Le Petit Nicolas: Qu’est-ce qu’on Attend Pour Etre Heureux?"

Η ταινία κινουμένων σχεδίων των Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμάν Μασούμπρ παρουσιάζει το πώς γεννήθηκε ο αγαπημένος παιδικός ήρωας Μικρός Νικόλας σε παραδοσιακό, πανέμορφο, δισδιάστατο κινούμενο σχέδιο. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Με φόντο το Παρίσι, κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτη και το Σεν Ζερμέν, οι Ζαν-Ζακ Σανπέ ή Σεμπέ και Ρενέ Γκοσινί σκαρφίζονται το μικρό Νικόλα, ένα γεμάτο ενέργεια αγόρι που περνάει το χρόνο του κάνοντας σκανταλιές, παίζοντας με τους φίλους του και παίρνοντας πολύτιμα μαθήματα ζωής. Καθώς οι ιστορίες του παίρνουν σάρκα και οστά, ο ήρωας τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει τα πάντα για εκείνους, για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια.

Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί, ο Ζαν-Ζακ Σανπέ (1932-2022) και ο Ρενέ Γκοσινί (1926-1977), οι υπέροχοι αυτοί σκιτσογράφοι δίνουν πνοή σε ένα μικρό σκανταλιάρικο αγόρι, τον χαριτωμένο μικρό Νικόλα. Μια επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα.

Παραγωγή: Κριστέλ Χένον, Αντριάν Πολιτόφσκι, Ατόν Σουμάχ

Σκηνοθεσία: Αμαντίν Φρεντόν, Μπενζαμάν Μασούμπρ

Σενάριο: Αν Γκοσινί, Μισέλ Φεσιέρ, Μπενζαμάν Μασούμπρ

Μουσική: Λουντοβίκ Μπουρς

Διάρκεια: 82 λεπτά

Διανομή: Feelgood Entertainment.

Στην πρωτότυπη στη γαλλική γλώσσα ταινία, δανείζουν τις φωνές τους οι Σιμόν Φάλιου, Λοράν Λαφίτ, Αλέν Σαμπά και Κουέντιν Φορ.

Στην μεταγλώττιση στα ελληνικά δανείζουν τις φωνές τους οι: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Εύρος Βασιλείου, Μάριαν Κυπριανού, Γιώργος Ευαγόρου, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Θανάσης Δρακόπουλος, Μαρία Κάνθερ, Ζωή Κυπριανού, Άρης Κυπριανού, Νάτια Χαραλάμπους, Χρήστος Γρηγοριάδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil