Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

4 ευρωπαϊκοί προορισμοί με ήλιο και ζέστη λίγο πριν μπει ο Δεκέμβρης

4 ευρωπαϊκοί προορισμοί με ήλιο και ζέστ...

Εκεί κάνουν ακόμα μπάνια

Ένα χειμερινό ταξίδι σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη όλοι το λαχταράμε, παρά το γεγονός ότι δεν μετράμε πολύ καιρό από τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Υπάρχει, όμως, και αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών, οι οποίοι αν και βρισκόμαστε μια ανάσα απ’ τον Δεκέμβρη, εξακολουθούν να λαχταρούν ήλιο και θερμοκρασίες που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν βαρύ χειμώνα.

 Για όλους αυτούς, λοιπόν, υπάρχει η λίστα με τους πιο… ηλιόλουστους προορισμούς στην Ευρώπη για αυτή την εποχή την οποία δεν έχουμε παρά να σας παρουσιάσουμε.

 Στην περίπτωση που θέλετε κι εσείς να πάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό αλλά παράλληλα να μην στερηθείτε και τον ήλιο, τώρα ξέρετε για πού πρέπει να βγάλετε εισιτήρια…

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη εκτός από πόλη με αρκετά αξιοθέατα, αποτελεί και προορισμό που φημίζεται για το πολύ καλό του κλίμα. Πρόκειται για μια ισπανική πόλη όπου η μέση θερμοκρασία είναι γύρω στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εποχή, με επτά ώρες την ημέρα ηλιοφάνεια. 

 Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα σας αρέσει, είναι ότι μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με τη θάλασσα καθώς η παραλία της Μπαρτσελονέτα με τα 4,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής θα σας συναρπάσει.

 Και το καλύτερο; Απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, για εσάς που έχετε όρεξη να ρίξετε και μια βουτιά.

Βαλέτα

Εάν τον χειμώνα προτιμάτε ηλιόλουστα μέρη για να κάνετε διακοπές τότε η πρωτεύουσα της Μάλτας σίγουρα πρέπει να μπει ψηλά στη λίστα σας. Κι αυτό διότι ο ήλιος «λούζει» την πόλη για περισσότερες από 7 ώρες, ενώ η μέση θερμοκρασία τον χειμώνα δεν πέφτει κάτω από τους 14 βαθμούς Κελσίου.

 Ανεξαρτήτως καιρού, πάντως, ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική εποχή για να επισκεφθείτε τη Βαλέτα, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στην υπέροχη αυτή πόλη. Τον Φεβρουάριο, λόγου χάρη, πραγματοποιείται το καρναβάλι στις πόλεις της Μάλτας και οι επισκέπτες των πάρτι ντύνονται με φωτεινές στολές και αλλόκοτες μάσκες και χορεύουν τη νύχτα με ζωντανή μουσική.

 Ένα θέαμα που σίγουρα αξίζει να απολαύσει κανείς!

Κανάρια Νησιά

Ένας ακόμη ιδανικός προορισμός για ηλιόλουστες διακοπές είναι τα Κανάρια Νησιά. Αυτήν την εποχή του χρόνου είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ κάποια από αυτά -όπως η Τενερίφη- όσο προχωράει ο χειμώνας γίνονται ακόμα πιο ζεστά. 

 Η Γκραν Κανάρια, το τρίτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, είναι και το θερμότερο τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Το ενδιαφέρον στοιχείο στα συγκεκριμένα νησιά, δεν είναι μόνο η ηλιοφάνεια, αλλά και το γεγονός πως εκεί ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα σπανίως βρέχει. Αυτός ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα τις υψηλές θερμοκρασίες που είναι σταθερά γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.  

 Σικελία

Ένα από τα πιο ζεστά μέρη της Ιταλίας και της Ευρώπης είναι η Σικελία. Ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, οι θερμοκρασίες μένουν πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, κάτι λογικό εάν σκεφτούμε πως ο ήλιος εκεί λάμπει για πάνω από 9 ώρες. 

 Έτσι, ο χειμώνας είναι ό,τι πρέπει για ένα ταξίδι στην πανέμορφη Σικελία, ακόμα κι αν πρόκειται για χριστουγεννιάτικη απόδραση η οποία μπορεί να σας εξασφαλίσει την πιο …θερμή αλλαγή του χρόνου που έχετε βιώσει ποτέ.

 

Μήπως φέτος να απαρνηθούμε τα χιόνια;

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life