Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα Ενωμένη - Κώστας Σβόλης: Καμμία μελέτη για αντιπλημμυρική προστασία και δίκτυα ομβρίων υδάτων

Πάτρα Ενωμένη - Κώστας Σβόλης: Καμμία με...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Στα προβλήματα που σημειώθηκαν το Σάββατο στην Πάτρα με τη νέα κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρα ΕνωμένηΚώστας Σβόλης.

Οπως αναφέρεται σε σχετικη ανακοίνωση:

Στα πρόσφατα πλημμυρικά γεγονότα που ταλαιπώρησαν τους συμπολίτες μας η Δημοτική Αρχή, ως συνήθως, επέρριψε ευθύνες στο κεντρικό κράτος για την έλλειψη χρηματοδότησης. Γιατί, όμως, η Δημοτική Αρχή δεν λέει όλη την αλήθεια κι επιμένει μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων; Αναμφισβήτητα στη δημόσια διοίκηση πέρα από τις καταγγελίες, πρέπει να συνυπάρχουν ικανότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μελέτες κοστολογημένες και εμπεριστατωμένες για αντικατάσταση των αποχετευτικών δικτύων ομβρίων υδάτων δεν υπάρχουν.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι η Δημοτική Αρχή δεν μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, καταγγέλλοντας διαρκώς τα κόμματα και τις κυβερνήσεις και βγάζοντας απέξω σκόπιμα τις ευθύνες της!

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μελέτη για το κρίσιμο θέμα των δικτύων ομβρίων υδάτων και της αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά μόνον λαϊκισμό. Καλές, λοιπόν, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες, αλλά για να έχουν βάση θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να έχουμε κάνει αυτά που επιβάλλονται!

Σχετική τοποθέτηση έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Κώστας Σβόλης και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο: «Η Δημοτική Αρχή είχε υποστηρίξει, ως αίτια των πλημμυρών, ότι το δίκτυο λυμάτων και ομβρίων υδάτων είναι κοινό (παντορροϊκό) και παλαιό, ότι υπάρχουν κατασκευαστικές κακοτεχνίες και ότι τα φερτά υλικά που μεταφέρονται από τη βροχή εμποδίζουν τη λειτουργία των φρεατίων απορροής υδάτων. Ρωτήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24/11/2023 αν η ΔΕΥΑΠ έχει συντάξει μελέτες αντικατάστασης του δικτύου αποχέτευσης και αν έχει επίσημα ζητήσει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι εκπονεί master plan ώστε να συνταχθούν μελέτες. Δηλαδή, σύμφωνα με την απάντηση, δεν υπάρχουν ακόμη μελέτες και δεν έχουμε ζητήσει χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του δικτύου. Μετά από 9 χρόνια διοίκησης και αφού οι διοικούντες καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοτική Αρχή νίπτει τα χείρας της και αποποιείται, για μία ακόμη φορά, των ευθυνών της. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρήζει κομματισμού, λαϊκισμού και υποκρισίας. Απαιτεί κοινή λογική, ορθολογισμό και ειλικρινή επιθυμία να λυθούν τα προβλήματα. Οι πλημμύρες αφορούν όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Η Δημοτική Αρχή, έστω και καθυστερημένα, οφείλει να πράξει τα αυτονόητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις